Bitdefender

Ny ekstremt farlig malware opdaget

Del

En ny malware, der sidder på lur i din computer eller mobil, for på et senere tidspunkt at installere kriminelle virus programmer, er netop blevet afsløret af antivirus firmaet Bitdefenders analytikere.

Den ny malware, MosaicLoader bliver distribueret via betalte annoncer, der dukker op, når folk søger efter “gratis” software eller råd om, hvordan man reparerer hacket betalingssoftware.

MosaicLoader er sat op til at lave individuelle søgninger efter beskadiget software eller ulovlige “gratis” versioner af software - for derefter at kunne  inficere hele computeren, tablet eller mobilen.

Hvis en device først er inficeret med MosaicLoader kan den installere enhver type malware til senere brug. Bitdefender har dokumenteret, at MoasicLoader har inficeret devices med alt fra simpel cookie overvågning til udnyttelse af kryptovaluta og til mere komplekse malware typer som Glupteba.

Går efter almindelige brugere

MosaicLoader går efter computer brugere, der har beskadiget software, typisk “gratis” versioner af betalings software. Med selv små skader i software er MosaicLoader, når den først er kommet ind i computeren eller mobilen, parat til at placere enhver malware senere. 

Ifølge Bitdefender er det bedste råd, at lade være med at downloade “gratis” versioner af software. Dels er det forbudt, men Bitdefender’s analyser viser også, at cyberkriminelle på det seneste har haft en lang række aktiviteter, der netop er rettet mod ulovlige kopier af software.

Det ser ud som om at MoasicLoader angrebet er  globalt og at den målgruppe, der især påvirkes, er personlige computere.

Læs mere om Bitdefenders internationale analyse af MoasicLoader på Bitdefender Labs.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere informationer eller interview med den globale spokesperson Bogdan Botezatu, kontakt venligst Kirsten Dinesen på tlf. 22170339

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Mistænkte med tilknytning til kendt ransomware anholdt i international operation9.11.2021 09:05:23 CET | Pressemeddelelse

I sidste uge anholdte rumænske myndigheder to personer med tilknytning til ransomware-familien Sodinokibi/REvil, samtidig med at amerikanske myndigheder har sigtet to andre mistænkte. Det er sket som følge af et internationalt samarbejde mellem myndigheder i 17 forskellige lande, samt Europol, INTERPOL, Eurojust og en række private virksomheder, heriblandt cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender.