Ny direktør for Statens Institut for Folkesundhed, SDU

Morten Hulvej Rod (47) kommer fra en stilling som chef for Sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen og som professor i sundhedsfremme på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, og han har 10 års erfaring som leder af forskningsmiljøer på folkesundhedsområdet.
”I kraft af min baggrund har jeg et indgående kendskab til SIF (Statens Institut for Folkesundhed) og et bredt netværk blandt instituttets medarbejdere og samarbejdspartnere. Derfor er jeg meget bevidst om SIF’s enestående betydning for forskning og praksis på folkesundhedsområdet i Danmark. Jeg vil gøre mit yderste for at udvikle SIF i en retning, hvor det fortsat kan levere forskning, myndighedsbetjening og uddannelse af høj kvalitet og med stor gennemslagskraft, både politisk og i praksis,” siger Morten Hulvej Rod
Morten Hulvej Rod begyndte sin karriere som forebyggelses- og interventionsforsker på SIF, hvor han sidenhen blev lektor og forskningsleder, og hvor han i dag er ansat i et deltids-professorat.
Siden har han været centerleder for Nationalt Videncenter for Udsatte Børn og Unge, der bliver drevet i et partnerskab mellem alle landets professionshøjskoler, så han har et godt kendskab til uddannelse, forskning og praksis på tilstødende fagområder som socialt arbejde, sygepleje og pædagogik. De seneste knap fire år har han været leder af landets største miljø for sundhedsfremmeforskning på Steno Diabetes Center Copenhagen.
”Morten besidder den rette kombination af forskningsmæssige kompetencer, ledelsesmæssige erfaringer og faglige visioner til at stå i spidsen for Statens Institut for Folkesundhed. Han er desuden en synlig og flittig aktør i forhold til civilsamfundet, embedsmænd og beslutningstagere, så vi har fundet den rette person til posten,” udtaler dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU.
Morten Hulvej Rod har i sin egen forskning arbejdet med børn og unges sundhed, udvikling og evaluering af forebyggende interventioner, og han har bedrevet etnografiske feltstudier af kommunernes praksis på sundhedsområdet med særligt fokus på social ulighed i sundhed. Senest har han under et halvt års forskningsophold ved Institute for Advanced Study, Amsterdams Universitet, beskæftiget sig med metoder og teoretiske tilgange til at forstå og skabe forandring i komplekse systemer, blandt andet med henblik på at mindske ulighed i sundhed.
- Uddannet antropolog fra Københavns Universitet (kandidat 2005, ph.d. 2010), tidligere ansat som lektor og forskningsleder på SIF (2005-17), og centerchef ved Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge (2017-19).
- Bor i København S med kone og tre børn (privatadresse er Rodosvej 56, 2300 S)
- Født 21/11 1975 i Tårnby
Kontakter
Kontakt:
Morten Hulvej Rod:
Mail: rod@sdu.dk
Mobil: 28515121
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder

Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Den usynlige trussel: Mikroplastik fra havet havner på din tallerken30.3.2023 09:05:18 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år udledes flere tusinde tons mikroplast i Danmark. Ingen ved præcist, hvor det ender henne eller hvor farligt det er for miljøet eller mennesker. Projektet PlastTrack på Syddansk Universitet, som har modtaget 1,8 millioner fra Interreg Deutschland-Danmark, vil undersøge netop dette og udvikle værktøjer til at bekæmpe plastikforureningen i vores region.
Psykologi på vestjysk: SDU og Education Esbjerg i banebrydende samarbejde om ny psykologiuddannelse i Esbjerg29.3.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SDU vil åbne en ny bachelor- og kandidatuddannelse i psykologi ved SDU Esbjerg. Det er målet at lave 75 nye pladser fra 2025. Det bliver samlet 350 studerende, når uddannelsen er i fuldt sving.
På jagt efter nye fortællinger om Europas grænser28.3.2023 11:35:43 CEST | Pressemeddelelse
Grænser præger vores syn på Europa og kan både forene og adskille os europæere. Et nyt EU-projekt med SDU i spidsen skal udforske, hvilke fortællinger vi som europæere konstruerer og bærer rundt på.
»Det ville være uansvarligt af os ikke at have dyr i fangenskab«27.3.2023 10:50:43 CEST | Pressemeddelelse
Hvorfor skal vi have dyr i fangenskab? Fordi når vi kan samarbejde med dyrene, så får vi vigtig viden om adfærd, som kan bruges til at beskytte dyr i naturen, siger biolog Kirstin Anderson Hansen. For at sikre at dyr i fangenskab trives, er der flere ting, man bør have for øje, forklarer hun.
Professor og forskningsleder Søren Thorgaard Skou fra Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet og Slagelse Sygehus, er blevet tildelt Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning23.3.2023 13:38:25 CET | Pressemeddelelse
Legatet består dels af en personlig hæderspris som belønning for en fremragende indsats som forsker, og dels af støtte til fremtidig forskning inden for artrose.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum