Turbine Forlaget A/S

Ny bog gør op med offerroller og lave forventninger

Del

Peter Rosenmeier og Asger Lind Krebs er familiefædre, bordtennisspillere og gamle venner. Og så har de tilsammen blot ni fingre, da de begge er født med et fysisk handicap. I en ny bog rejser de to venner Danmark rundt og hører en række gribende, sjove, smukke og nogle gange barske historier om livet med et fysisk handicap i Danmark.

Bogens forside
Bogens forside

Det er International handicapdag d. 3. december, og de to forfattere håber, der bog kan være med til at sætte fokus på, hvordan det er at leve som handicappet i Danmark i dag.

Peter Rosenmeier er i verdenseliten af bordtennisspillere med et handicap. Hele hans identitet er bygget op omkring at være en mester. Men da afslutningen på Peters bordtenniskarriere står for døren, bliver han nervøs for at blive ramt af både medlidenhed og selvmedlidenhed. Han har brug for at finde en anden måde at håndtere sin identitet og sit handicap, når han ikke længere kan være med i verdenseliten. Derfor inviterer han sin ven, journalist Asger Lind Krebs, på roadtrip rundt i Danmark for at blive klogere på, hvordan man får det bedste ud af livet, når man har en krop, der er helt anderledes end de flestes.

De møder blandt andre Dea, der er mor til Louie, en glad og dejlig dreng på et år, som mangler den ene hånd. De tanker, der løb gennem Dea, da hun første gang fik at vide, at hendes barn ville blive født med et fysisk handicap, er nu langt væk:

Alt var sort. Hun følte sig straffet. Spurgte sig selv, hvorfor netop hun skulle udsættes for det her. Hun, der havde læst alt om, hvad man må og ikke må som gravid. Hun havde gjort alt det rigtige. Alligevel nagede skyldfølelsen. Havde hun alligevel spist noget, hun ikke burde have spist? (citat fra bogen)

Fri os fra medlidenhed er en fortælling om, hvordan omverdenens forventninger kan påvirke et menneske på godt og ondt, og hvordan man kan gøre sig fri ved at tage afsæt i egne muligheder og evner. Undervejs på deres rejse, taler Peter og Asger om livet, handicap og kærlighed. De to venner diskuterer også, hvorfor man i Danmark ikke er kommet længere med inklusionen af mennesker med et fysisk handicap:

Man er ikke fritaget ansvaret for sin egen eksistens, fordi man har et fysisk handicap. Som handicappede er vi nødt til at acceptere, at der er en masse ting, vi ikke kan. Vi må prøve at se ud over begrænsningerne og fokusere på det, vi godt kan, siger Peter.” (citat fra bogen)

Peter Rosenmeier (f. 1984) er bordtennisspiller og er både verdens- og paralympisk mester. Asger Lind Krebs (f. 1977) har i 13 år arbejdet på forskellige dagblade som journalist og er i dag selvstændig og arbejder med større journalistiske projekter. I Fri os fra medlidenhed kommer de med et indspark i samfundsdebatten om minoriteter og fordomme: at vejen til bedre inklusion og ligeværd ikke kun kræver noget af samfundet, men i høj grad også af de mennesker, der har et fysisk handicap inde på livet.

Fakta om bogen: 

Titel: FRI OS FRA MEDLIDENHED
Forfatter: Asger Lind Krebs & Peter Rosenmeier
Fotograf: Lars Bech
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740671698
Sidetal: 304
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 30. november 2021

For yderligere information kontakt Cecilie Bøgh Pedersen, PR og kommunikation, cecilie@turbine.dk eller Marie Jensby, PR og kommunikation, marie.jensby@turbine.dk 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum