Turbine Forlaget A/S

Ny bog af politisk kommentator Peter Mogensen

Del

Det barske og kyniske magtspil i den politiske virkelighed giver Peter Mogensens nye thriller kamp til stregen

I mere end to år har politisk kommentator Peter Mogensen arbejdet på den politiske thriller SKYGGESPILLET, opfølgeren til den anmelderoste debut I BJØRNENS KLØER.

Et ubarmhjertigt og nådesløst magtspil internt i Venstre er det centrale omdrejningspunkt i romanen, og omtrentligt simultant med trykstart kunne Peter Mogensen følge med i en blodig magtkamp i virkelighedens Venstre mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen om selve partiets fremtid. En magtkamp, der ikke helt matcher det fiktive drama og intrigerne i SKYGGESPILLET, men viser at Mogensens fiktion bliver til på baggrund af et meget nært kendskab til magtkampene i Christiansborgs korridorer.

”Det var lige godt satans. Ja, beklager, men det er altså udtrykket, der beskriver min oplevelse. Jeg sad jo med fornemmelsen af, at Venstre havde forhåndslæst min bog og forsøgte at give mit fiktive drama kamp til stregen, og de kommer da tæt på,” siger Peter Mogensen med et smil. ”Man skal ikke undervurdere det politiske spil internt i de store partier – hvor barske og hårde de interne opgør kan være. I de situationer bryder man sig mere om sine fjender på tværs af politiske partier, end om modstanderne i eget parti. Det er et barskt spil, og i fiktionsformen kan jeg give den ekstra gas for at vise, hvor kynisk dén branche er,” fortsætter Peter Mogensen.

I SKYGGESPILLET følger vi atter toppolitikeren og venstremanden Henrik Foss og hans nære allierede, venstres formand Marie Lindberg. I første bog i serien var de i opposition, og her i bog to har de vundet regeringsmagten med Lindberg som statsminister og Foss som udenrigsminister. Men uroen ulmer mildest talt internt i Venstre og stærke kræfter arbejder indædt på at afsætte de to. Samtidig kastes Henrik Foss ligesom i første bog ud i et nådesløst internationalt spil, hvor også kriminelle kræfter er på spil. Foss vikles ind i et spil om lukrativ menneskesmugling ind bag Europas lukkede grænser, korruption på højeste niveau, en liste fra det mørke web, der kan afsløre det hele – og modstandere, der tilsyneladende ikke skyr nogen midler.

Henrik Foss må på to fronter kæmpe både for sin egen og Lindbergs politiske karriere og for retfærdighed i en højere sags tjeneste.

Mød Peter Mogensen på BogForum

Peter Mogensen vil deltage på årets BogForum både fredag og lørdag. Fredag diskuterer Reimer Bo Christensen og Peter Mogensen det barske og kyniske spil bag facaden på Christiansborg – med udgangspunkt i bogen. Lørdag vil Jes Stein Pedersen og Peter Mogensen tale om grænsen mellem fiktion og virkelighed ud fra SKYGGESPILLET. Lørdag gæster Peter Mogensen også Hvid scene i samarbejde med Krimimessen.

Fakta om bogen:
Titel: Skyggespillet
Forfatter: Peter Mogensen
TURBINE // ISBN: 9788740653014 // 532 sider // Vejl. pris 249,95 kr.

Udkommer d. 6. november 2019

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

København spiller hovedrollen i ny serie af fotobøger24.10.2019 14:54:14 CESTPressemeddelelse

”København 1950’erne – Københavnernes historie fortalt i billeder” er første bind i en storslået serie af flotte fotobøger, der fortæller Københavns historie årti for årti. Forfatter og tidligere museumsdirektør Lene Floris har redigeret det store værk, der fortæller om drømme og hverdag i de københavnske hjem og på arbejdspladserne, om byens trafik, boliger og stormagasiner og meget andet, der gør København til København.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum