Aalborg Universitet

Ny bestyrelsesformand for Klitgaarden Fonden

Del

Dekan og professor, Lars Hvilsted Rasmussen, er tiltrådt som ny bestyrelsesformand for Klitgaarden Fonden

På bestyrelsesmøde lørdag den 13. juni vedtog bestyrelsen for Klitgaarden Fonden, der ejer og driver Klitgaarden Refugium nær Skagen, at professor og dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Lars Hvilsted Rasmussen, overtager formandsposten fra professor emeritus, Finn Kjærsdam.

Klitgaarden Fonden ejer og driver refugiet Klitgaarden nær Skagen; en oase af fred, ro og natur, hvor forskere og kunstnere kan fordybe sig i videnskab og kunst.

- Klitgaarden er med sin historie og beliggenhed i den smukke natur ved havet i Skagen en unik ramme for refugiet og intentionen om at mødes og arbejde til gensidig inspiration og fælles gavn. Jeg glæder mig til fortsat at udvikle fonden og sikre Klitgaardens fremtidige rolle som smeltedigel mellem kunst og forskning, siger den nye formand.

Lars Hvilsted Rasmussen har i en årrække haft en nær tilknytning til Klitgaarden og har som formand for Klitgaardens goodwill-ambassadørkorps ydet en dedikeret indsats for den gamle kongebolig, der blev opført af Kong Christian X som privat feriebolig for den kongelige familie. Klitgaarden var i kongefamiliens eje fra opførelsen i 1914 til sommeren 1997, hvor arvingerne efter Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline Mathilde solgte ejendommen til Klitgaarden Fonden.

Fondens bestyrelsen på 7 medlemmer er udpeget af Danske Universiteter, Dansk Kunstnerråd, Advokatrådet, Frederikshavn Kommune samt to internt udpegede medlemmer.

Nøgleord

Kontakter

Lars Hvilsted Rasmussen, professor og dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, Mobil 2010 5837, e-mail: dekan-sund@adm.aau.dk

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum