Erhvervsstyrelsen

Ny årsberetning for Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn

Del

Årsberetningen for styrelsens erhvervsrettede kontrol og tilsyn giver et overblik over styrelsens erhvervsrettede kontrol og de fokusområder, styrelsen har været særligt optaget af i 2021. Desuden giver årsberetningen et indblik i styrelsens fokusområder for 2022.

Erhvervsstyrelsen ønsker at være en kompetent og troværdig kontrol- og tilsynsmyndighed, der arbejder på et risikobaseret og datadrevet grundlag. Den erhvervsrettede regulering skal være enkel at efterleve, samtidig med at den fremmer ansvarlig ledelse og økonomisk troværdighed.

Det overordnede mål med vores kontrol- og tilsynsindsats er at gøre det nemt for de ansvarlige virksomheder at overholde deres pligter og svært for andre at svindle.

Direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding:

”Erhvervsstyrelsen arbejder for at gøre det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig virksomhed i hele Danmark. Det betyder blandt andet, at det skal være så enkelt som muligt for danske virksomheder at efterleve reglerne. Omvendt skal de få virksomheder, der ikke ønsker at spille efter reglerne, opleve et effektivt og vedvarende kontrolpres. Denne årsberetning giver et detaljeret indblik i styrelsens forskellige kontrolområder og beskriver, hvordan digitalisering og machine learning understøtter vores arbejde med at føre en målrettet kontrol til gavn for dansk erhvervsliv.”

Årsberetningen beskriver den generelle erhvervsregulering i relation til selskaber og virksomheder og omfatter kontrol og tilsyn på følgende områder:

  • Selskabskontrol
  • Regnskabskontrol
  • Tilsyn med revisorer og revisionsvirksomheder
  • Hvidvasktilsyn
  • Tilsyn med erhvervsdrivende fonde

Årsberetningen beskriver yderligere en række særlige initiativer, som styrelsen har iværksat i 2021. Disse er iværksat inden for fire fokusområder:

  • Styrket kontrol- og tilsynsindsats
  • Forbedret datakvalitet
  • Indsats mod organiseret kriminalitet
  • Tværgående myndighedssamarbejde

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Danmark deltager i det globale partnerskab for kunstig intelligens25.3.2022 10:55:01 CET | Pressemeddelelse

Danmark blev i november 2021 budt velkommen som medlem af det globale partnerskab for kunstig intelligens (GPAI). GPAI er et internationalt samarbejde, som blev oprettet i sommeren 2019 af Frankrig og Canada. Samarbejdet består i dag af i alt 25 lande samt EU. Blandt de medlemmerne er USA, Indien og Brasilien samt europæiske lande som Storbritannien, Sverige, Tyskland og Holland. Samarbejdet handler om at forme den globale udvikling af kunstig intelligens og skabe internationalt samarbejde og koordinering af initiativer og politikker. Hensigten er at styrke optaget af ansvarlig kunstig intelligens, få en bedre forvaltning af data, forme fremtidens arbejde og skabe innovation og øget konkurrencedygtighed. Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen står for Danmarks deltagelse i samarbejdet, som bl.a. bygger videre på OECD’s principper og anbefalinger for pålidelig kunstig intelligens. ”Ansvarlig digitalisering er et vigtigt fokusområde for os. Teknologien rummer store muligheder for at lø

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum