Erhvervsstyrelsen

Ny årsberetning for Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn

Del

Årsberetningen for styrelsens erhvervsrettede kontrol og tilsyn giver et overblik over styrelsens erhvervsrettede kontrol og de fokusområder, styrelsen har været særligt optaget af i 2020. Desuden giver årsberetningen et indblik i styrelsens fokusområder for 2021.

Erhvervsstyrelsen ønsker at være en kompetent og troværdig kontrol- og tilsynsmyndighed, der medvirker til at gøre den erhvervsrettede regulering enkel at efterleve, samtidig med at regulerin­gen fremmer ansvarlig ledelse og økonomisk troværdighed.

Det overordnede mål med vores kontrol- og tilsynsindsats er at gøre det nemt for de ansvarlige virksomheder at overholde deres pligter og svært for andre at svindle.

Direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding:

”Erhvervsstyrelsen har i 2020 haft fokus på at di­gitalisere de arbejdsgange, hvor det skaber værdi. Vi har bl.a. udviklet en række machine learning-modeller, der bidrager til at målrette vores kontrolindsats mod de brodne kar, samtidig med at det ikke går ud over de mange virksomheder, der driver deres virksomhed på ordentlig vis.”

Årsberetningen beskriver den generelle erhvervsregulering i relation til selskaber og virksomheder og omfatter kontrol og tilsyn på følgende områder:

  • Selskabskontrol
  • Regnskabskontrol
  • Tilsyn med revisorer og revisionsvirksomheder
  • Hvidvasktilsyn
  • Tilsyn med erhvervsdrivende fonde

Årsberetningen beskriver yderligere en række særlige initiativer, som styrelsen har iværksat i 2020. Disse er iværksat inden for fire fokusområder:

  • Styrket kontrol- og tilsynsindsats
  • Forbedret datakvalitet
  • Indsats mod organiseret kriminalitet
  • Tværgående myndighedssamarbejde

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

7 nye råd skal hjælpe virksomheder med at få tjek på den basale digitale sikkerhed11.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder investerer i stigende grad i digital sikkerhed, men mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mangler fortsat at få styr på helt grundlæggende it-sikkerhedsforanstaltninger. For at hjælpe virksomhederne i gang, lancerer Erhvervsstyrelsen en ny landsdækkende kampagne, som præsenterer 7 gode råd om it-sikkerhed på Sikkerdigital.dk. Rådene sætter fokus på, hvordan SMV’er med relativt simple sikkerheds-tiltag kan styrke it-sikkerheden.

Nyt IT-risikovurderingsværktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed9.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. For at komme dette problem til livs, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed et online IT-risikovurderingsværktøj, som hjælper SMV’er med at kortlægge deres sikkerhedsrisici og sikrer, at de sætter ind, der hvor det er mest kritisk.

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger18.2.2021 10:48:46 CET | Pressemeddelelse

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum