Lolland Kommune

Ny akuttelefon hjælper borgere med psykiske og sociale udfordringer

Del

Mandag den 1. februar åbner en ny akuttelefon i Lolland Kommune. Hos Akuttelefonen kan voksne borgere med psykiske og sociale udfordringer og deres pårørende få telefonisk rådgivning i akut opståede situationer, også uden for kommunens normale åbningstid. Henvendelserne kan ske helt anonymt.

Akuttelefonen kan kontaktes på 25 31 84 84 mandag-torsdag fra kl. 16-08, fredag-søndag fra kl. 13-08 samt i helligdage fra kl. 08-08.

”Akutte situationer kan opstå på alle tider af døgnet, og borgere i Lolland Kommune skal have mulighed for at komme i kontakt med en professionel fagperson også uden for normal åbningstid. Derfor er jeg glad for, at vi fremover kan tilbyde telefonisk rådgivning i de sene aften- og nattetimer, hvor både borgere og pårørende kan ringe, hvis der er opstået en akut, vanskelig situation forårsaget af for eksempel ensomhed, modløshed, dødsfald i familien eller angst. Altså situationer, hvor hjælpen ikke kan vente til dagen efter. Hvis situationen ikke kan løses ved henvendelsen, sørger rådgiveren for, at personen bliver guidet videre til relevante kontakter. Det vigtigste er, at der med det samme bliver taget hånd om den akut opståede situation,” siger formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave.

Når borgere eller pårørende ringer til Akuttelefonen, kan de få en personlig uforpligtende samtale, hvor de selv bestemmer emnet. Det kan handle om alt lige fra sorg, hjælp til at tage kontakt til lægen eller hjælp til at håndtere hverdagsproblemer. Rådgiveren vil sammen med borgeren eller den pårørende forsøge at indkredse, hvilket behov for hjælp der er her og nu, og om netværk eller fagpersoner skal inddrages, så situationen ikke udvikler sig eller fører til nye udfordringer.

Akuttelefonen vil blive betjent af medarbejdere, der alle har en pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse og har erfaring i at håndtere akutte opkald fra sårbare borgere og borgere med psykiske lidelser.

Akuttelefonen er organiseret under Social og Arbejdsmarked, og den etableres i samarbejde med botilbuddet Horisonten.

Om Akuttelefonen

Hos Akuttelefonen kan du:

  • få en personlig uforpligtende samtale
  • få hjælp til at tage kontakt til lægen eller andre myndigheder
  • blive i stand til at håndtere den givne situation
  • få rådgivning i, hvordan du som pårørende kan hjælpe
  • få afdækket, hvilket behov for hjælp der er brug for

Kontakt Akuttelefonen

  • Mandag til torsdag fra kl. 16-08
  • Fredag-søndag fra kl. 13-08
  • Helligdage fra kl. 08-08
  • Tlf. 25 31 84 84

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand

Formand for Social- og
Arbejdsmarkeds-
udvalget

Tlf:25 12 00 04

Ann BorggaardLeder af Center for Social Service

Tlf:24 60 53 28

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum