Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale styrker trygheden for danske lønmodtagere og får flere i arbejde

Del
Dagpengesatsen hæves de første tre måneder op til 23.000 kr. Det skaber større tryghed for lønmodtagerne og bidrager til at fremtidssikre den danske model. Samtidig bliver det økonomisk mere attraktivt for pensionister at arbejde, og det organiserede arbejdsmarked styrkes.

Regeringen har sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne indgået en bred politisk aftale, der i årene fremover skal få flere i arbejde og gøre økonomien og det danske arbejdsmarked endnu stærkere. 

Aftalen skal skabe et mere trygt, attraktivt og solidarisk dagpengesystem. Ledige, som har været medlem af en a-kasse i de seneste fire år og har haft to års beskæftigelse inden for de seneste tre år, kan få op til 23.000 kr. i dagpenge de første tre måneder. Det er op til ca. 3.650 kr. mere, end de får i dag.

Det bliver økonomisk mere attraktivt for pensionister at arbejde. Aftalen sikrer, at omkring 50.000 færre folkepensionister modregnes i deres pension. Det gælder af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Og cirka 100.000 folke-, senior- og førtidspensionister vil fremover ikke blive trukket i pensionen, når deres ægtefælle eller samlever arbejder.

Det organiserede arbejdsmarked styrkes. Det sker blandt andet ved at forhøje fradraget for fagforeningskontingenter og ændre fradragsretten for private lønforsikringer, men også ved at skærpe indsatsen mod brugen af illegal arbejdskraft og dårlige boligforhold for udenlandske arbejdstagere.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er rigtig glad for, at vi med denne aftale styrker trygheden for lønmodtagerne ved at hæve den maksimale dagpengesats. Mig bekendt, er det første gang siden 1970’erne, at vi investerer markant i vores dagpengesystem. Det har krævet prioritering, men det er afgørende, at vi har et trygt, attraktivt og solidarisk dagpengesystem, hvis vi skal fastholde en stor tilslutning til systemet. Færre kommer nu til at ligge vågen om natten og frygte for sin økonomi, hvis man en dag skulle risikere at miste sit arbejde.    

- Det er en vigtig sejr og til stor glæde for mange pensionister, at vi får afskaffet, at man bliver ramt af modregning, hvis man selv eller ens ægtefælle har en arbejdsindtægt. Flere pensionister får nu bedre mulighed for at give en ekstra hånd med og samtidig få flere penge mellem hænderne.

- Jeg er utrolig stolt over det danske arbejdsmarked. Men det er en skamplet, at vi fortsat er vidne til, at mennesker bliver groft udnyttet på dansk grund. Det sætter vi nu hårdt ind over for. Uhumske boliger, hvor folk bliver stuvet tæt sammen, og illegal arbejdskraft skal stoppes. Og det glæder mig, at vi tager små vigtige skridt i arbejdet med at styrke det organiserede arbejdsmarked.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye