Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale styrker mulighederne for opkvalificering

Del
Ny hjælpepakke betyder en række ændringer på beskæftigelsesområdet. Muligheden for at tage en uddannelse på 110 pct. dagpenge til brancher med mangel på arbejdskraft forlænges til at gælde i hele 2022, og suspensionen af dagpengeforbruget forlænges til og med april.

Tirsdag er der indgået en bred politisk aftale om en ny hjælpepakke for mindre erhvervsdrivende, som også får betydning for beskæftigelsesindsatsen og en række ydelser.

Aftalepartierne er enige om at forlænge retten til at påbegynde en uddannelse til 110 pct. dagpengesats med yderligere et år, så retten også er gældende 2022. Det gælder uddannelser til brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft samt uddannelser til SOSU-området og grønne job.

Med aftalen sættes der næsten 300 mio. kroner af til uddannelse og opkvalificering af ledige. Siden sommeren 2020 har regeringen dermed nu afsat samlet ca. 1,7 mia. kroner til opkvalificering.

I aftalen indgår også tiltag for modtagere af dagpenge, sygedagpenge og kon-tanthjælp. Det er aftalt at videreføre suspensionen i dagpengeforbruget, og perioden frem til og med april måned bliver således ikke talt med i den lediges dagpengeanciennitet. I samme ombæring bliver både den midlertidige ret til sygedagpenge og suspensionen af 225-timersreglen forlænget frem til og med 30 april 2020. Endelig bliver de udvidede SU-lånemuligheder også forlænget med to måneder.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over aftalen, for den er med til at sikre job for lønmodtagere og selvstændige i mindre virksomheder.

- Med aftalen viser vi endnu en gang, at denne krise skal løses anderledes end tidligere kriser. Vi skal bruge den som springbræt til at sætte endnu mere skub i uddannelse og opkvalificering.

- Derfor er jeg glad for, at vi nu gør det muligt for endnu flere ledige at opkvalificere sig. Vi har nu en bred vifte af uddannelser, man kan tage til en forhøjet dagpengeindsats. Det er fx smed, elektriker, industritekniker, SOSU-uddannelserne og en række uddannelser med sigte på grønne job. Mulighederne er rigtig mange.

- Uddannelse giver på sigt større jobsikkerhed og en højere løn. Det er godt for den enkelte ledige. Men det er også godt for virksomhederne, at vi får uddannet mere kvalificeret arbejdskraft, for det ved vi, at vi kommer til at mangle fremover.

- Endelig håber jeg, at initiativerne kan være med til at hjælpe nogle ud af den langtidsledighed, som vi desværre ser her under pandemien.

- Jeg vil gerne rose danskerne for at være gode til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så vi hurtigere kan få bugt med pandemien. Selvom tallene den senere tid er blevet bedre, så er vi ikke ovre krisen. Derfor synes jeg også, at det er fornuftigt, at vi forlænger de nuværende tiltag på ydelsesområdet, så man fx ikke opbruger sin dagpengeret i disse måneder, hvor det kan være særlig svært at finde et arbejde.

Du kan læse aftaleteksten her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse

Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse

I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye