Dansk Socialrådgiverforening

Ny aftale er nytænkende socialpolitik

Del

Næsten hele Folketinget står bag en ny aftale om helhedsorienteret indsats for mennesker med komplekse problemer. Aftalen er nytænkende og ambitiøs, lyder det fra Socialrådgiverne.

- Som socialrådgivere ser vi desværre borgere, som har rigtig mange forskellige sagsbehandlere og handleplaner. Ambitionen bag den nye aftale er at give borgere med komplekse problemer – f.eks. arbejdsløshed, misbrug, helbredsproblemer – ret til at få koordineret sagsbehandling, en udredning og en samlet helhedsorienteret plan. Det er både tiltrængt og ambitiøst, siger Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Han er glad for, at næsten alle partier står bag den nye aftale om en hovedlov og påpeger samtidig, at kommunerne har et stort ansvar for at sikre, at den kommer til at virke i praksis.

- Vi har i mange år efterlyst et opgør med silotænkningen i kommunen. Jeg ser denne aftale som et udtryk for, at politikerne på Christiansborg har hørt og forstået budskabet, lyder det fra Mads Bilstrup, der giver et eksempel på, hvordan den nye lov skal forbedre vilkårene for det sociale arbejde og mennesker med behov for hjælp.

- Et menneske, der er i gang med misbrugsbehandling, skal ikke samtidig sendes ud i et praktikforløb, uden at de to indsatser er koordineret, gennemtænkt og hjælper den enkelte godt videre i livet. Det skal den nye lov meget gerne understøtte. 

Mads Bilstrup glæder sig over, at der er afsat midler til både implementering og efteruddannelse. Men han hæfter sig ved, at politikerne overlader et stort ansvar til kommunerne.

- Der er mange spørgsmål, som aftalen ikke besvarer. Hvordan skal arbejdet organiseres? Hvilke vilkår skal socialrådgiverne arbejde under? Hvor mange mennesker, der får hjælp efter den nye lov, kan man have ansvar for? Det bliver helt afgørende for, om ambitionerne bliver til virkelighed. Og det vil vi i Dansk Socialrådgiverforening følge tæt i de kommende år, siger Mads Bilstrup og påpeger, at Folketinget i sidste ende bærer ansvaret for at sikre de rette rammer og tilstrækkeligt med ressourcer.

- Derfor er jeg også rigtigt glad for, at Folketinget har forpligtet sig til løbende at følge op på, hvordan det går med at få loven udmøntet i praksis, siger han. 

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum