Vejdirektoratet

Nu skal Farøbroerne have sidste lag ny asfalt

Del

Med første etape af arbejdet med at skifte slidlaget på Farøbroerne veloverstået er det nu tid til at tage hul på anden etape. Det foregår fra søndag den 14. august til lørdag den 1. oktober.

Farøbroerne består af en nordlig lavbro og en sydlig højbro. På billedet her ser man Højbroen, som fik ny asfalt før sommerferien. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Farøbroerne består af en nordlig lavbro og en sydlig højbro. På billedet her ser man Højbroen, som fik ny asfalt før sommerferien. Arkivfoto: Vejdirektoratet.

Farøbroerne, som er de to broer, der forbinder Sjælland og Falster, skal have forlænget deres levetid, og derfor undergår de en række reparationer i 2022 og 2023.

Før sommerferien gjaldt det den sydlige højbro, der skulle have ny asfalt, og nu er turen så kommet til den nordlige lavbro, hvor slidlaget ligeledes trænger til at blive udskiftet.

Hen over august og september vil Vejdirektoratet udskifte slidlaget på broen, som lader trafikanter køre mellem Sjælland og Farø. Vedligeholdelsesarbejdet går i gang søndag den 14. august og forventes at være afsluttet lørdag den 1. oktober.

Sådan foregår arbejdet

Det øverste asfaltlag, som beskytter det underliggende lag mod skiftende vejr og gør køreturen mere stabil og komfortabel for trafikanter, er nedslidt og har efterhånden en del ujævnheder og revner. Derfor vil den gamle belægning blive affræset, så man kan udlægge et nyt slidlag.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Dog vil der på grund af broens stålkonstruktion stadig forekomme små ujævnheder, hvor stålkassedrageren har lodrette afstivninger.

Arbejdet fortsætter 12 kilometer i nordgående retning fra Lavbroens sjællandsside, hvilket betyder, at der vil være vejarbejde ved fra- og tilkørslerne ved Vordingborg og Udby. Tilkørsel 40 Udby mod København vil til gengæld være åben i hele arbejdsperioden.

Information til trafikanterne

Så længe arbejdet står på, vil der kun være ét farbart spor i hver retning. Det medfører forlænget rejsetid modsat den retning, hvor der arbejdes.

Arbejdet bliver sat i gang søndag den 14. august kl. 14.00 i sydgående retning syd for 40 Udby, hvor der vil blive limet faner på vejbanen ned til Lavbroen. I den forbindelse kommer der til at være en overledning af trafikken i nordgående retning omkring kl. 20.00.

Nordgående retning mod København:

  • Fra- og tilkørsel 41 Vordingborg og frakørsel 40 Udby vil være lukket skiftevis.

Sydgående retning mod Farø:

  • Fra- og tilkørsel 41 Vordingborg og fra- og tilkørsel 40 Udby vil være lukket skiftevis.

Hastighedsgrænsen vil blive sat ned til 80 km/t, mens arbejdet står på. Det sker af hensyn til sikkerheden for trafikanter og vejarbejdere.

Vær opmærksom på, at arbejdet kan medføre kø for trafikanter. Det gælder især i morgen- og eftermiddagstimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs mere om projektet

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon:

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Farøbroerne består af en nordlig lavbro og en sydlig højbro. På billedet her ser man Højbroen, som fik ny asfalt før sommerferien. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Farøbroerne består af en nordlig lavbro og en sydlig højbro. På billedet her ser man Højbroen, som fik ny asfalt før sommerferien. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Presseinvitation: Kom med til første spadestik på el-ladepark på Fyn27.9.2022 11:25:00 CEST | Presseinvitation

Torsdag den 29. september tager transportminister Trine Bramsen første spadestik på en ny el-ladepark med lynladere på rasteplads Lillebælt Syd ved Nørre Aaby på Fyn, som Vejdirektoratet nu går i gang med at anlægge. El-ladeparken er den første af en række nye el-ladeparker med lynladere, der skal gøre det nemmere og hurtigere for el-bilister at lade bilen op, når de er på farten.

Børn elsker at cykle, men ender alt for ofte på bagsædet20.9.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Børn er vilde med at cykle, men bliver ofte afleveret i bil af mor og far. Praktiske hensyn, dårligt vejr og frygten for uheld er bare nogle af årsagerne til, at mange forældre kører deres børn i skole. Men cykling er supersundt og en værdifuld vane at få med sig fra barnsben. Vejdirektoratet under Transportministeriet lancerer nu en kampagne, der skal få flere familier til at hive cyklerne frem og lade bilen stå, når turen går til skolen og fritidsaktiviteter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum