Nu må du købe fyrværkeri – men du skal vente med at fyre det af

Fra tirsdag den 15. december er det lovligt at sælge raketter, batterier og heksehyl på landets fyrværkerisalgssteder.
Fyrværkerientusiaster må dog væbne sig med tålmodighed - det er først den 27. december, at man må begynde at fyre af.
Sidste nytår måtte 226 danskere på skadestuen efter en fyrværkeriulykke, og Sikkerhedsstyrelsen gentager de vigtige budskaber: Husk sikkerhedsbriller, hold afstand og brug kun lovligt fyrværkeri. Som med det meste andet i 2020 er der lidt ekstra anbefalinger:
”Corona-forholdsreglerne er ikke suspenderet, bare fordi det er nytårsaften. Så det er ikke kun fyrværkeriet, vi skal holde afstand til, men også hinanden. Følg til enhver tid sundhedsmyndighedernes anbefalinger – og pas på jer selv”, siger kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen Jacob Vestergaard.
Billeder
Information om Sikkerhedsstyrelsen
Fakta om fyrværkeri
I Danmark er det lovligt at sælge og købe nytårsfyrværkeri fra den 15. til den 31. december.
Det er lovligt at fyre af fra den 27. december til og med den 1. januar.
Man skal være 18 år for at købe nytårsfyrværkeri og 15 år for at købe helårsfyrværkeri (for eksempel knaldperler, stjernekastere og bordbomber).
Tjek, at fyrværkeriet er lovligt ved at se, om det har:
1) CE-mærke
2) brugsanvisning
3) advarsler og anbefaling til sikkerhedsafstande.
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen går undercover på sociale medier for at stoppe ulovligt salg af lattergas30.6.2025 12:46:32 CEST | Pressemeddelelse
Fra i morgen får Sikkerhedsstyrelsen nye muligheder for at føre kontrol med salg af lattergas. Reglerne skal bremse brugen af lattergas som rusmiddel og forhindre ulovligt salg.
Produkter og tjenester skal være tilgængelige for flest mulige25.6.2025 09:25:36 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det lettere for forbrugere at anvende en række produkter og tjenester i hverdagen, også hvis man har en midlertidig eller permanent funktionsnedsættelse. Fra 28. juni 2025 er det et krav at leve op til EU's tilgængelighedsdirektiv og den danske tilgængelighedslov, og dermed kommer der nye krav til fx webshops, computere, betalingsterminaler og streamingtjenester. På nogle områder træder kravene i kraft straks, mens kravene skal anvendes på andre områder, efterhånden som der fx kommer nye udgaver af produkter i handelen.
Styrelser advarer: Ulovlige varer fra ferien eller nettet kan få alvorlige konsekvenser19.6.2025 09:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Indførsel og bestilling af ulovlige nikotinprodukter kan føre til bøde, advarer Toldstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen op til sommerferien.
Hver fjerde butik på Bornholm solgte alkohol eller tobak til mindreårige på Folkemødets første dag13.6.2025 09:12:12 CEST | Pressemeddelelse
Flere butikker overholdt ikke reglerne om salg af alkohol, tobak eller nikotin torsdag under Folkemødet på Bornholm – Sikkerhedsstyrelsen har ført kontrol med unge kontrolkøbere.
Færre butikker solgte alkohol og tobak på sidste skoledag til børn og unge21.5.2025 09:15:50 CEST | Pressemeddelelse
Sikkerhedsstyrelsens kontrol med unge kontrolkøbere på sidste skoledag afslørede færre overtrædelser, end styrelsen normalt ser ved tilsyn med salg af alkohol, nikotin og tobak til mindreårige. Det var dog fortsat næsten hver femte butik, der brød loven.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum