Dansk Byggeri

Nu kommer regnen: Pas på rottebåren sygdom i kloakkerne

Del

Regnvejret giver mere vand i kloakkerne. Derfor opfordrer Dansk Byggeri de virksomheder, hvis medarbejdere arbejder under jorden, til at være ekstra påpasselige netop nu. Vandet i kloakkerne kan nemlig indeholde urin fra rotter, der kan bære den sjældne men livstruende sygdom Weils syge.

Hos entreprenørvirksomheden HHM A/S i Hillerød har de i flere år gjort en ekstra indsats for at forebygge, at medarbejdere bliver smittet med Weils syge.

- Vi opdagede, at meget få medarbejdere kendte Weils syge. Derfor fortæller vi nu om sygdommen på vores arbejdsmiljøkursus, og uddeler et kort om Weils syge til de medarbejdere, der arbejder med spildevand og kloak, siger arbejdsmiljøchef Pia Enemærke Becker, HHM A/S.

Kortet indeholder information om sygdommen og den øgede risiko for kloakarbejdere. Kortet er så lille, at det kan ligge i pungen, og kan gives videre til egen læge, hvis man har mistanke om at være blevet smittet med Weils syge.

Vask hænder og søg læge
Symptomerne på Weils syge minder om influenza, men sygdommen kan skade lever og nyrer, hvis den ikke behandles i tide. Derfor opfordrer Dansk Byggeri virksomhederne til at informere deres medarbejdere og hjælpe dem med at forebygge smitte.

- Ved arbejde i kloak, er høj hygiejnestandard den bedste forebyggelse. Brug handsker og vask ansigt og hænder, før du spiser, og når arbejdsopgaven er afsluttet. Forsøg også at undgå bar hud, hvis du har sår og rifter, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Hvis man har den mindste mistanke om at være blevet smittet med Weils syge, skal man straks søge læge. Behandling med antibiotika inden tredje sygdomsdag er afgørende for ikke at blive alvorlig syg.  

Kontakter

Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri, mmm@danskbyggeri.dk, telefon 22 45 47 72
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, Dansk Byggeri, csc@danskbyggeri.dk, telefon 29 74 94 44

Billeder

Kortet, der udleveres til medarbejderne hos HHM A/S. Foto: HHM A/S
Kortet, der udleveres til medarbejderne hos HHM A/S. Foto: HHM A/S
Download
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum