Erhvervsministeriet

Nu kommer anbefalingerne, som skal skabe vækst og grønne arbejdspladser på Bornholm

Del
Syv regionale vækstteams har undersøgt, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, der kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne, så hver landsdel kommer godt igennem coronakrisen. I dag afleverer vækstteamet for Bornholm sine anbefalinger til erhvervsministeren, og på Bornholm er der fokus på grøn energi.

Grøn energi skal være fremtidens erhvervsfyrtårn på solskinsøen Bornholm. Sådan lyder det fra det bornholmske vækstteam, der i dag afleverer sine anbefalinger til regeringen. Sammen med Nordsøen er øen med klimaaftalen fra 2020 udpeget som hjemsted for verdens to første grønne energiøer. Som energiø skal Bornholm være med til at dække Danmarks strømforbrug med grøn strøm, og med afsæt i øens unikke muligheder og position foreslår vækstteamet derfor, at der udvikles et nationalt testcenter for grøn energi.

Vækstteamet anbefaler også, at Bornholm får sit eget erhvervs-, videns- og udviklingsmiljø med lokale, nationale og internationale virksomheder. Vækstteamet peger desuden på, at Bornholm kan blive et knudepunkt for offshoremarkedet i Østersøen, og at øen generelt kan få en rolle som en grøn, maritim transporthub for skibsfarten i Østersøen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land  mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteam, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst, til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskelligt i både Nordjylland, på Bornholm og Fyn. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i hele landet.”

Formanden for det bornholmske vækstteam, Henriette Hallberg Thygesen, executive vice president i A.P. Møller - Mærsk:

”Bornholm er allerede nu 100 pct. selvforsynende med grøn energi, og som energiø kommer Bornholm til at levere grøn strøm - ikke bare til resten af Danmark, men forhåbentlig også til Europa. Med sin unikke position har Bornholm potentialet til at blive et knudepunkt for bæredygtig energiproduktion, hvilket vil bidrage til den grønne omstilling og have væsentlige erhvervspotentialer for øen. Som en forudsætning herfor anbefaler vi desuden, at der gøres en indsats for kompetenceudvikling blandt medarbejdere og digital omstilling i virksomheder.”

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har afsat 500 mio. kr. fra det såkaldte REACT-EU-program til at følge op på anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats, har ansvar for den konkrete udmøntning af REACT-EU-midlerne.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:


Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye