Landbrugsstyrelsen

Nu kan danske landmænd få støtte til klimavenligt landbrug på Mars

Del

Landbrugsstyrelsen er blandt de førende i EU, når det kommer til satellitbaseret kontrol af marker. Nu skal erfaringen fra rummet bruges, når styrelsen i dag åbner op for en ny ordning, der skal støtte klimavenlige landbrugsprojekter på Mars.

Landbrugsstyrelsen uddeler hvert år millioner af kroner til klimavenlige landbrugsprojekter i Danmark. Nu er tiden kommet til Mars. I dag åbner nemlig en helt ny støtteordning, der skal gøre det mere attraktivt for danske landmænd at dyrke klimavenlig mad på Mars. Styrelsen kontrollerer i dag, at landbrugsstøtten gives korrekt via satellitter, der overvåger markerne, og netop den erfaring skal bruges i arbejdet med støtteordningen på Mars.

- Vi har i flere år kontrolleret danske marker via satellitter, så vi synes, det var et naturligt skridt, at vi bevæger os længere ud i rummet. Mars er en planet i rivende udvikling, og danske rumforskere er med helt i front. Det er dansk landbrug også. NASA har gennem tiden sendt fem biler til Mars, så det er bare et spørgsmål om tid, før danske landmænd får deres traktorer derop, siger Landbrugsstyrelsens direktør Jette Petersen.

Den røde planet er snart i satellitternes sigte

Landbrugsstyrelsen vil med den nye støtteordning være blandt de første i verden til at støtte landbrug på en anden planet.  Lige nu er Landbrugsstyrelsen optaget af at få satellitterne rettet mod Mars i stedet for mod Jorden.

- De satellitter, vi normalt bruger, er rettet mod Jorden, og tager billeder af Danmark. Lige nu er vi ved at indstille dem, så deres kameralinser peger mod Mars. Vores mål er, at satellitterne skal være lige så effektive på Mars, som de er på Mors. Ligesom den hjemlige satellitbaserede kontrol betyder det, at landmanden på Mars vil opleve færre kontrolbesøg, mindre papirarbejde og mere vejledning, siger Jette Petersen.

Landbrugsstyrelsens Mars-støtte kan søges fra den 1. april 2021 til 1. april 2022.

Yderligere oplysninger:

Kontakt Landbrugsstyrelsens pressevagt på tlf. 41 89 25 07 eller presse@lbst.dk

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum