Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv

Del

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

”Hestehoveds fine natur og smukke udsigter er værdsat af mange, men områdets særlige kvaliteter kommer desværre ikke helt til sin ret, som det er i dag. Derfor har vi i Lolland Kommune udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af Hestehoved i samarbejde med brugerne af området, og det er den, vi nu skal i gang med at realisere. Tak til alle, der har bidraget med værdifuld viden om, hvordan de bruger Hestehoved i dag, og givet os gode idéer til, hvordan vi styrker lysten til at opholde sig i området og mulighederne for at opleve naturen. Første skridt i realiseringen af planen er Strandtorvet, som vi ser frem til, at mange kan få glæde af i sensommeren og fremover”, siger Gert Mortensen, Formand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune.

Hestehoved Helhedsplan samler de mange ønsker til udviklingen af området. Foruden Strandtorvet omfatter planen blandt andet også Naturlandets kommende infopunkt og en kriblekrablebro, der skal bidrage med at formidle viden om Nakskov Fjords natur. En ny legeplads, en solnedgangstrappe, en sauna og renovering af badebroen skal være med til at tiltrække både børn, unge og ældre, og i takt med det stigende antal besøgende vil behovet for flere parkeringspladser på sigt blive undersøgt. Sideløbende med alt det andet bliver der arbejdet på flere spændende initiativer i samarbejde med de aktive foreninger på Hestehoved. Allesammen tiltag, der hver især og tilsammen bidrager med at gøre området til et attraktivt samlingssted for Nakskovs borgere og besøgende.

En vigtig del af udviklingen af Hestehoved er desuden at gøre området mere attraktivt og tilgængeligt for flere brugere. I projektet har der derfor været fokus på at forbedre adgangen til kysten og gøre området mere tilgængeligt, blandt andet ved at etablere ramper op til det nye Strandtorv. I den forbindelse vil en inddragelse af Handicaprådets viden og kompetencer i det videre arbejde være helt afgørende for, at vi får de rigtige løsninger, der sikrer tilgængelighed for flere brugergrupper.

Strandtorvet bliver etableret i løbet af sommeren 2019 under hensyntagen til stedets særkende og natur. Der vil blive foretaget en nænsom rydning i underbeplantningen for at skabe bedre udsyn til fjorden, som i dag er gemt bag krat og buske. Derudover er det nødvendigt at fjerne et mindre antal af de eksisterende træer for at skabe plads til Strandtorvet. Af de eksisterende træer vil to frugttræer og seks lindetræer blive fjernet og herudover en enkelt hvidtjørn, der er gået ud. De fældede træer erstattes af nye hvidtjørn og plantebede med strandbeplantning, som kan trække naturen og stranden tættere på og styrke områdets karakteristiske landskab.

Projektet skal stå færdigt i september 2019, og det betyder desværre, at arbejdet kommer til at foregå i løbet af sommeren. Holdet bag udførelsen er dog opmærksom på at planlægge arbejdet, så det er til mindst mulig gene for de besøgende.

Projektet er finansieret af midler fra Grøn Ordning, LAG og Lolland Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Sara Deis-Christensen
Projektleder i Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 11

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nakskov Bymidtefond gør klar til at støtte istandsættelser11.5.2020 12:15:41 CESTPressemeddelelse

I starten af april lancerede Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden et part-nerskab om udvikling af Nakskov. Udgangspunktet er de særlige kvaliteter, der knytter sig til havnen, bymidten og fjordlandskabet. Nu tages der fat på arbejdet med bevaring og udvikling af bygningskulturen i den historiske bymidte. Nakskov Bymidtefond er et af de tolv projekter, der er beskrevet i Nakskov 2030-planen, som vil gøre byen attraktiv for alle, der besøger, bor og arbejder i byen.

COVID-19: Kontrol over situationen ved indgangen til næste fase27.4.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Status i Lolland Kommune ved indgangen til den 8. epidemiuge er, at der er kontrol over situationen. Epidemien påvirker alle dele af samfundslivet, men kommunen har ligesom resten af landet hidtil ikke været så hårdt ramt som frygtet. Det skyldes først og fremmest, at borgere, virksomheder og ansatte har været så gode til at passe på sig selv – og hinanden. Det skal vi blive ved med, er opfordringen fra borgmester Holger Schou Rasmussen, også i næste fase, under genåbningen af Danmark. Hellere små skridt i den rigtige retning, end at vi forcerer tempoet, snubler og må træde to skridt tilbage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum