Erhvervsstyrelsen

Nu åbner kompensationsordningen for faste omkostninger i september og oktober

Del

Kompensationsordningen har afventet godkendelse i EU-Kommissionen. Den er nu kommet og derfor åbnes der for ansøgninger i dag

Fra i dag bliver det muligt at søge kompensation for faste omkostninger i september og oktober. I den forbindelse introduceres også en ny mulighed (faste omkostninger light) for bl.a. mindre virksomheder, der kan søge om kompensation for stedbundne faste omkostninger - fx huslejen, renter og bidrag på lån i ejendommen, forbrugsudgifter mv. - uden brug af revisorerklæring. Samtidig bliver det muligt at få kompensation for varer kasseret i weekenden 26.-27. september 2020 samt en række udvidelser til den eksisterende ordning for faste omkostninger.

Der er stadig nogle få restriktioner – grænselukning og Udenrigsministeriets rejsevejledning - som fortsat afventer godkendelse i EU-Kommissionen. Danmark er fortsat i tæt dialog med Kommissionen og presser på for at få godkendelserne igennem så hurtigt som muligt.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Lars Øllgaard udtaler:

Det er godt, at vi i dag kan åbne for yderligere kompensationsmuligheder til danske virksomheder. Det drejer sig om ordningen for faste omkostninger, og den helt nye ’faste omkostninger light’, der nu er blevet statsstøttegodkendt i EU-Kommissionen.

Godkendelsen betyder, at Erhvervsstyrelsen senere i dag åbner for ansøgninger til disse ordninger, så pengene kan komme ud at virke hos danske virksomheder.

Faste omkostninger light

Særligt de mindre virksomheder har efterspurgt en mindre bureaukratisk model for faste omkostninger. Det bliver nu muligt at få dækket op til 50.000 kr. af omkostninger til stedbundne faste omkostninger - husleje, ejendomsforsikring, renter og bidrag til lån i ejendom, vand og el. Ansøgningen kræver ikke en erklæring fra en revisor.

Kompensation for varer kasseret i weekenden 26.-27. september

Virksomheder, der i weekenden d. 26.-27. september måtte kassere varer som følge af det skærpede forsamlingsforbud og deraf følgende aflysninger af arrangementer, kan nu få fuld kompensation for weekendens kasserede varer. Virksomhederne kan modtage op til 250.000 kr. i kompensation for de kasserede varer.

Udvidelser til den målrettede ordning for faste omkostninger

Det bliver muligt at søge kompensation helt frem til d. 31. oktober 2020 under den målrettede kompensationsordning for faste omkostninger. Herudover bliver det nu muligt at søge som leverandører til tvangslukkede virksomheder, at søge kompensation for begrænsninger i åbningstid (fx barer, cafeer og restauranter), herunder også for deres leverandører, samt søge kompensation som leverandør til private, aflyste arrangementer (det skærpede forsamlingsforbud på 50 personer).

Det er endnu ikke muligt at søge kompensation på baggrund af restriktionerne omkring grænselukning og Udenrigsministeriet rejsevejledning for september og oktober 2020, da Erhvervsstyrelsen afventer EU-Kommissionens godkendelse.

Læs mere om kompensation for faste omkostninger.

Kontakt:

Pressekoordinator

Søren Møller Nielsen

35 29 14 30

sormni@erst.dk

Kontakter

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

7 nye råd skal hjælpe virksomheder med at få tjek på den basale digitale sikkerhed11.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder investerer i stigende grad i digital sikkerhed, men mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mangler fortsat at få styr på helt grundlæggende it-sikkerhedsforanstaltninger. For at hjælpe virksomhederne i gang, lancerer Erhvervsstyrelsen en ny landsdækkende kampagne, som præsenterer 7 gode råd om it-sikkerhed på Sikkerdigital.dk. Rådene sætter fokus på, hvordan SMV’er med relativt simple sikkerheds-tiltag kan styrke it-sikkerheden.

Nyt IT-risikovurderingsværktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed9.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. For at komme dette problem til livs, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed et online IT-risikovurderingsværktøj, som hjælper SMV’er med at kortlægge deres sikkerhedsrisici og sikrer, at de sætter ind, der hvor det er mest kritisk.

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger18.2.2021 10:48:46 CET | Pressemeddelelse

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

Nyt forum skal sikre bedre digital sikkerhed i dansk erhvervsliv18.1.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Regeringen etablerer et nyt forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, som skal højne særligt små og mellemstore virksomheders digitale sikkerhedsniveau. Det nye forum er en sammenlægning af Virksomhedsrådet for it-sikkerhed og Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed. Sammenlægning skal sikre en mere strømlinet og målrettet indsats for at øge virksomhedernes digitale sikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum