Erhvervsstyrelsen

Nu åbner kompensationsordningen for faste omkostninger i september og oktober

Del

Kompensationsordningen har afventet godkendelse i EU-Kommissionen. Den er nu kommet og derfor åbnes der for ansøgninger i dag

Fra i dag bliver det muligt at søge kompensation for faste omkostninger i september og oktober. I den forbindelse introduceres også en ny mulighed (faste omkostninger light) for bl.a. mindre virksomheder, der kan søge om kompensation for stedbundne faste omkostninger - fx huslejen, renter og bidrag på lån i ejendommen, forbrugsudgifter mv. - uden brug af revisorerklæring. Samtidig bliver det muligt at få kompensation for varer kasseret i weekenden 26.-27. september 2020 samt en række udvidelser til den eksisterende ordning for faste omkostninger.

Der er stadig nogle få restriktioner – grænselukning og Udenrigsministeriets rejsevejledning - som fortsat afventer godkendelse i EU-Kommissionen. Danmark er fortsat i tæt dialog med Kommissionen og presser på for at få godkendelserne igennem så hurtigt som muligt.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Lars Øllgaard udtaler:

Det er godt, at vi i dag kan åbne for yderligere kompensationsmuligheder til danske virksomheder. Det drejer sig om ordningen for faste omkostninger, og den helt nye ’faste omkostninger light’, der nu er blevet statsstøttegodkendt i EU-Kommissionen.

Godkendelsen betyder, at Erhvervsstyrelsen senere i dag åbner for ansøgninger til disse ordninger, så pengene kan komme ud at virke hos danske virksomheder.

Faste omkostninger light

Særligt de mindre virksomheder har efterspurgt en mindre bureaukratisk model for faste omkostninger. Det bliver nu muligt at få dækket op til 50.000 kr. af omkostninger til stedbundne faste omkostninger - husleje, ejendomsforsikring, renter og bidrag til lån i ejendom, vand og el. Ansøgningen kræver ikke en erklæring fra en revisor.

Kompensation for varer kasseret i weekenden 26.-27. september

Virksomheder, der i weekenden d. 26.-27. september måtte kassere varer som følge af det skærpede forsamlingsforbud og deraf følgende aflysninger af arrangementer, kan nu få fuld kompensation for weekendens kasserede varer. Virksomhederne kan modtage op til 250.000 kr. i kompensation for de kasserede varer.

Udvidelser til den målrettede ordning for faste omkostninger

Det bliver muligt at søge kompensation helt frem til d. 31. oktober 2020 under den målrettede kompensationsordning for faste omkostninger. Herudover bliver det nu muligt at søge som leverandører til tvangslukkede virksomheder, at søge kompensation for begrænsninger i åbningstid (fx barer, cafeer og restauranter), herunder også for deres leverandører, samt søge kompensation som leverandør til private, aflyste arrangementer (det skærpede forsamlingsforbud på 50 personer).

Det er endnu ikke muligt at søge kompensation på baggrund af restriktionerne omkring grænselukning og Udenrigsministeriet rejsevejledning for september og oktober 2020, da Erhvervsstyrelsen afventer EU-Kommissionens godkendelse.

Læs mere om kompensation for faste omkostninger.

Kontakt:

Pressekoordinator

Søren Møller Nielsen

35 29 14 30

sormni@erst.dk

Kontakter

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Populær pizzakonge bliver hacket i ny IT-sikkerhedskampagne1.10.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

En ny kampagne fra Erhvervsstyrelsen og Industriens Fond skal styrke IT-sikkerheden blandt små og mellemstore virksomheder (SMV’er), der er særligt sårbare over for hackerangreb. Frontfigur i kampagnen er den danske iværksætter, TV-vært og pizzakonge Gorm Wisweh, der i en række videoer bliver klogere på digital sikkerhed i samarbejde med en hacker fra Forsvarets Efterretningstjenestes Cyberlandshold.

Tredobling i efterspørgsel efter kompetencer inden for informationssikkerhed kræver hurtige kompetenceløft12.12.2019 12:19:18 CETPressemeddelelse

I det sidste årti er der sket en kraftig stigning i efterspørgslen efter medarbejdere med kompetencer inden for informationssikkerhed. Det bekræfter en ny analyse, som samtidig viser, at knap halvdelen af danske virksomheder og myndigheder forventer, at behovet for disse kompetencer vil stige de kommende år. Der er derfor behov for at supplere de formelle uddannelser med kortere, målrettede indsatser, der kan løfte medarbejderes kompetencer hurtigt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum