Novo Holdings

Novo Holdings’ porteføljeselskab BioPhero opkøbes af FMC

Del

Novo Holdings, en af verdens førende life science-investorer, og FMC Corporation (NYSE: FMC), en global virksomhed inden for landbrugsvidenskab, meddeler, at FMC køber BioPhero ApS for ca. 1,4 mia. kr. (200 mio. dollars).

BioPhero, der har hovedkontor i Danmark, er en pioner inden for produktion af feromoner til bekæmpelse af skadedyr i landbruget. Virksomheden har en vision om at gøre landbruget mere bæredygtigt ved at gøre det muligt at anvende feromoner til skadedyrsbekæmpelse i rækkeafgrøder.

BioPhero har udviklet en banebrydende og meget effektiv bioteknologisk proces til fremstilling af feromoner, som produceres til en væsentlig lavere pris og med færre produktionstrin sammenlignet med traditionelle kemiske syntesemetoder. Den tidlige forskning, som virksomheden blev grundlagt på, blev støttet med et Exploratory Pre-seed Grant på 700.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden i 2014 og et Pre-seed Grant på 2,5 mio. kr. fra Novo Seeds i 2016. Virksomheden blev senere udskilt fra Danmarks Tekniske Universitet.

”I BioPhero er vi meget glade for at få muligheden for at accelerere vores udvikling og bane vejen til det kommercielle marked ved at gøre feromoner bredt tilgængelige,” siger Dr. Irina Borodina, medstifter og Chief Scientific Officer for BioPhero, og fortsætter: ”Novo Holdings’ tidlige investeringer har været en afgørende faktor for væksten i vores virksomhed.”

Novo Holdings investerer i førende bioindustrielle virksomheder, der beskæftiger sig med at løse miljø- og klimarelaterede udfordringer, og salget af BioPhero markerer Novo Holdings’ første frasalg af et bioindustrielt selskab.

”For Novo Holdings udgør bioteknologi et centralt element i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Den teknologi, der er udviklet af BioPhero, er et glimrende eksempel på, hvordan man kan bruge naturens egne feromoner til at bekæmpe skadedyr på en sikker og alligevel effektiv måde. Novo Holdings har investeret i BioPhero fra første færd, og vi har fornyet vores engagement i selskabet i hver eneste finansieringsrunde. Vi er meget tilfredse med at se, hvor hurtigt virksomheden har udviklet sig, og dette frasalg viser også, at FMC deler vores vision om at indføre nye, bæredygtige løsninger i landbruget,” siger Søren Møller, Managing Partner i Novo Seeds.

Danske rødder, globale ambitioner
På ganske få år har BioPhero gennemgået en stor forvandling fra idéstadie til universitets spin-out – og har nu taget skridtet endnu videre og er blevet til en værdifuld virksomhed, der er på vej ind på det globale marked for bæredygtig plantebeskyttelse. BioPhero vil bibeholde sit hovedkontor i København efter FMC’s opkøb.

”Vi har stærke akademiske miljøer, såsom på Danmarks Tekniske Universitet, hvor BioPhero har sine rødder, der fokuserer på at skabe løsninger baseret på bioteknologi. Kombineret med en stigende interesse for at investere i bæredygtige løsninger inden for landbruget og på andre områder, er det mit håb, at vi vil se flere succeser som denne i fremtiden,” siger Søren Møller.

I kraft af sin status som en global virksomhed inden for landbrugsvidenskab har FMC store muligheder for at bringe feromonteknologien ud til mange flere landbrugsmarkeder rundt om i verden.

”Vi ser frem til at kunne tilføje en omfattende feromonplatform til vores biologiske forretningsområde og til at byde BioPhero-teamet velkommen i FMC,” siger Mark Douglas, President og CEO i FMC.

Købet af BioPhero forventes endeligt gennemført inden udgangen af tredje kvartal 2022.

Om BioPhero

BioPhero er en pionér inden for produktion af feromoner, der anvendes til insektbekæmpelse i landbruget. Vores vision er at gøre landbruget mere bæredygtigt ved at gøre det muligt at anvende feromoner til effektiv skadedyrsbekæmpelse i rækkeafgrøder i stor skala. BioPhero har udviklet og opskaleret en proprietær, biologisk produktionsplatform baseret på gærfermentering. BioPhero har et dedikeret verdensklasseteam med kompetencer inden for metabolic engineering, fermentering, kemi og procesudvikling. BioPhero blev grundlagt i 2016 af Dr. Irina Borodina som et teknologisk spin-out fra Danmarks Tekniske Universitet.

Nøgleord

Kontakter

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er anerkendt som en internationalt førende life-science-investorer med fokus på langsigtet værdiskabelse. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i vækstvirksomheder og veletablerede virksomheder inden for life-science. Novo Holdings forvalter også en bred portefølje af finansielle aktiver. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings rapporterer indtægter og afkast på i alt 37 mia. kr. i 2021 – en stigning på 29 % i forhold til 202028.3.2022 08:00:37 CEST | Pressemeddelelse

Novo Holdings realiserede i 2021 samlede indtægter og afkast på 37 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 29 % i forhold til 2020. Resultatet er baseret på en stærk præstation fra både selskaberne i Novo Gruppen og Novo Holdings’ investeringsportefølje, hvor sidstnævnte genererede et yderst tilfredsstillende afkast på 15 % for hele året.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum