Nordisk hackerhold har kvalificeret sig til VM
Inden finalen har de har været oppe imod de bedste hold fra Kina, USA og Rusland, forklarer Morten Eskildsen, der er tidligere holdkaptajn på det danske cyberlandshold, og som har været med i Kalmarunionen siden de begyndte at deltage i internationale konkurrencer tilbage i august 2020.
“Vi har samlet et nordisk hold i erkendelse af, at vi fra dansk side ikke var nok til at kunne deltage i finalen. Holdet består af folk i alle aldre. Den yngste er lige blevet 16 år og går i gymnasiet, mens de ældste er i 40’erne og arbejder professionelt med it-sikkerhed. Det, der forener os, er interessen for hacking og cybersikkerhed,” forklarer Morten Eskildsen, der er nyuddannet datalog fra Aarhus Universitet.
De mødes hver weekend for at deltage i online hacker-konkurrencer, hvor man skal løse forskellige sikkerhedsopgaver. Det kan være nogle it-systemer, der er huller i, eller kryptografi, der er lavet på en måde, som ikke er sikker, og som man skal prøve at finde sårbarhederne i.
DEFCON, der er den største af denne type konkurrencer og dermed en slags VM, foregår ved, at man får udleveret en eller flere servere, som hoster forskellige services. Det kan være et program, der beregner, hvordan man skal overføre nogle penge eller lignende. Alle får udleveret identiske servere, som indeholder sårbarheder, som det gælder om at kende og udnytte til at kunne hacke de andre teams samtidig med, at man beskytter sine egne servere.
“Det er virkelig det vilde vesten, for lige så snart du finder en sårbarhed, er der 15 andre servere, som du skal angribe, og samtidig er der 15 andre. der prøver at lægge dig ned. Tit sker der det, at man fokuserer på nogle bestemte servere, som man måske finder huller i, men så bliver man pludselig selv udnyttet. Du får point alt efter, hvor mange servere, du kan hacke og stjæle flag fra, heraf navnet Capture The Flag (CTF).”
“Der er brug for alle slags kompetencer. Mange er vant til den aggressive del, men der er også meget defensivt i det, og her hjælper det, at vi er et hold, hvor der er nogle, som arbejder i industrien, og som er vant til at beskæftige sig med serveradministration.”
Holdet, der tæller godt 60 deltagere, mødes fysisk i København i Aalborg Universitets lokaler, undtagen deltagerne fra Norge, der er med online, da de ikke kan være med på grund af coronarestriktioner.
Man kan læse mere om Kalmarunionen her https://www.kalmarunionen.dk eller følge det nordiske hold på Twitter her https://twitter.com/NorseCodeCTF
DIREC, der er et nationalt center for forskning i digitale teknologier, er medsponsor af Kalmarunionens deltagelse i eventet, fordi det styrker behovet for digitale kompetencer indenfor bl.a. cybersikkerhed.
Konsortiet bag DIREC består af de datalogiske institutter på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Roskiklde Universiteter, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, som alle har forskergrupper, der kan måle sig med de bedste internationalt. Desuden deltager Alexandra Instituttet A/S, der som mission har at omsætte ny it-forskning og teknologi til værdi i form af nye innovative produkter og services hos danske virksomheder og den offentlige sektor.
Læs mere om DIREC her https://direc.dk
Yderligere information:
Morten Eskildsen, Kalmarunionen, morten@moddi.dk
Thomas Riisgaard Hansen, managing director DIREC - Digital Research Centre Denmark, thomas.r.hansen@direc.dk, +45 29 40 33 97.
Billeder
Information om Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Digitaliseringsministeriet bevilger samlet 30,7 millioner til ambitiøst dansk sprogmodels-projekt2.12.2024 11:00:04 CET | Pressemeddelelse
Syddansk og Aarhus Universitet har sammen med Alexandra Instituttet og Københavns Universitet modtaget samlet 30,7 millioner kroner fra Digitaliseringsministeriet til at etablere en ambitiøs R&D platform, Danish Foundation Models (DFM), til at udvikle og anvende sprogmodeller og sprogteknologi i Danmark.
Nye midler driver arbejdet med danske sprogmodeller yderligere fremad1.11.2024 10:33:28 CET | Pressemeddelelse
Aftalepartierne bag forskningsreserven er blevet enige om at afsætte 10 millioner kroner til forskning og innovation i danske sprogmodeller baseret på generativ kunstig intelligens i regi af Danish Foundation Models, der er et samarbejde mellem danske universiteter og Alexandra Instituttet.
Global producent af klimaudstyr til landbruget har fået hjælp til at finde fælles fodslag inden for IoT-sikkerhed25.10.2024 12:06:07 CEST | Pressemeddelelse
Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man som producent digitaliserer og kobler de fysiske produkter til nettet. Hvem har ansvaret og hvordan gør man cybersikkerhed til en integreret del af hele produktudviklingen. De spørgsmål fik SKOV, der har specialiseret sig i at fremstille køle- og ventilationsanlæg til svine- og fjerkræstalde, hjælp til ved at deltage i et af de udviklingskurser i cybersikkerhed, som Industriens Fond udbyder i samarbejde med Alexandra Instituttet.
AI-software hjælper C.C. Jensen med at styre tørreprocessen i deres produktion af oliefiltre3.10.2024 10:23:20 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens hjælper C.C. Jensen med at estimere restfugten i deres oliefiltre. De nye metoder hjælper Svendborg-virksomheden med at reducere energiforbruget samtidig med, at de kan bevare den ensartede kvalitet, som de har i deres produkter.
375 timers indtaling af danske dialekter er netop frigivet til gratis brug: Det kan forbedre stemmestyrede hjælpemidler og automatisere notatskrivning13.9.2024 10:45:27 CEST | Pressemeddelelse
Fra Flensborg til Bornholm har danskere i alle aldre med forskellige dialekter bidraget med deres stemme som skal styrke dansk taleteknologi. Tale-datasættet er det største af sin art til dato og kan forbedre brugen af taleteknologi herhjemme.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum