Erhvervsministeriet

Norden styrker samarbejde på konkurrenceområdet

Del

En ny aftale mellem de nordiske lande vil styrke samarbejdet om efterforskning af konkurrencesager. Aftalen giver mulighed for, at de nordiske konkurrencemyndigheder kan indhente oplysninger og udføre kontrolundersøgelser for hinanden.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger:

”Det glæder mig meget, at vi i Norden har fælles front mod overtrædelser af konkurrencereglerne. Effektiv konkurrence er nødvendigt for at skabe velfungerende markeder til gavn for os alle.

Nu får vi bedre mulighed for at samarbejde om konkurrencesager i Norden. Det giver rigtig god mening, da det ofte vil være Norden, som er relevant i forhold til de danske sager.”

I dag er en ny samarbejdsaftale mellem de nordiske konkurrencemyndigheder underskrevet i Helsinki, Finland. Aftalen omfatter alle de nordiske lande.

Med den nye aftale kan de danske konkurrencemyndigheder anmode alle nordiske konkurrencemyndigheder om at udføre en kontrolundersøgelse i et andet nordisk land og indhente oplysninger i øvrigt. Hidtil har det kun været muligt, hvis det andet nordiske land var medlem af EU, og sagen havde samhandelspåvirkning.

Danmark kan først tiltræde den nye nordiske aftale endeligt, hvis der kommer hjemmel til det i den danske konkurrencelov. Regeringen venter at fremsætte lovforslag herom i oktober 2017.

Læs den nordiske aftale her

Pressekontakt:

Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@em.dk, tlf: 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden12.11.2017 17:50pressemeddelelse

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktiesparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum