DI Sønderjylland

Nordalsisk virksomhed med lodret vækst vinder pris

Del

Fra et enmandsfirma i en garage i Nordborg til etablering af en hel virksomhed i Guderup med 40 ansatte og med køb af sikringsfirmaet Scan Agentur i Kruså – og det alt sammen på mindre end et årti. Så hurtig er det gået for Kallehave Stål & Montage ApS. Derfor får Als-virksomheden nu DI Sønderjyllands Initiativpris 2019.

Midt i finanskrisen etablerede Jan Kallehave i 2010 Kallehave Stål & Montage. Først som enkeltmands virksomhed med på fokus på stålkonstruktioner til byggebranchen. I dag beskæftiger den alsiske virksomhed 40 medarbejdere og omsætter for over 40 mio. kr. Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til bl.a. altaner, gelændere og trapper.

- Den store opbakning fik Jan Kallehave hverken fra bank eller revisor dengang. Men efter nogen tid måtte begge parter erkende, at de havde taget grundigt fejl af ham. Han havde nemlig sat gang i en succeshistorie. Og sidste kapitel af den historie er så langt fra skrevet endnu, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling, der til daglig er direktør for Dansk Sintermetal i Haderslev.

For hurtigt efter etableringen i 2010 begyndte ordrerne at komme, og efter halvandet år fik Jan Kallehave sin første medarbejder. Og tre flere medarbejdere fulgte relativt hurtigt efter.

I november 2013 rykkede firmaet ind på et 300 kvadratmeter stort værksted i Nordborg. Da han godt et år senere flyttede til den nuværende placering, var der 12 mand.

Fra gård til moderne virksomhed
Allerede året efter købte Jan Kallehave en gammel gård i Guderup med fem hektar land, stuehus, stalde og maskinhuse. Størstedelen er nu som forvandlet med moderne kontor, kantine og værksteder med plads til de i dag omkring 40 ansatte.

- Man kan vel roligt sige, at virksomhedens leder her har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Og det er vel at mærke muligheder, som gør, at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens udfordringer, siger Hans Olling.

Blandt de mange kunder tæller blandt andre giganter som MT Højgaard, Hoffmann og A. Enggaard. Og blandt opgaverne har været den ny fabriksbygning hos Linak, Kinorama i Borgen, Hotel Alsik plus en masse mere.

Planer er der stadig masser af så som en udvidelse på 1.000 kvadratmeter, som er på tegnebrættet. Og sidenhed er selskabet Kallehave Kraner også kommet til.

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der fredag den 25. oktober får overrakt DI Sønderjyllands Initiativpris 2019. Prisen bliver uddelt kl. 14.30 hos Kallehave Stål & Montage ApS, Hjortspringvej 26, 6430 Nordborg.

Det er en stolt direktør, der glæder sig til at modtage prisen.

- Det er en stor anerkendelse, og vi kan bruge initiativprisen som en status og en bekræftelse på det, vi laver. Det er gået stærkt for vores virksomhed, og det fortsætter, siger indehaver og projektleder Jan Kallehave.

Og det er en stolt borgmester fra Sønderborg Kommune, der møder op på dagen til overrækkelsen.

- Kallehave Stål & Montage kan absolut beskrives som en succesfuld virksomhed. Sammen med sådan en markant udvikling og vækst hører der også med at kunne følge med hele tiden og skaffe sig nødvendig viden og indsigt til at lede sådan en virksomhed med vokseværk. Og det har de mestret rigtig flot. Det er god grund til at være stolt over at have sådan en virksomhed her i kommunen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Fakta:

Kallehave Stål & Montage ApS laver små og store opgaver for private og erhvervskunder i hele landet. Der er 40 ansatte primært smede ansat men også tømrer. Og Als-virksomheden har egen tegnestue. Virksomheden er underleverandør til entreprenører og industri og har specialiseret sig i forarbejdning af rustfrit stål og byggestål til bl.a. altaner, gelændere og trapper. Dagbladet Børsen har et par gange tildelt virksomheden Gazellepriser for vækst i både omsætning produktion, ligesom selskabet har kandideret til flere lokale hæderspriser.


Kom til den lokale prisoverrækkelse:

Fredag den 25. oktoberber 2019 kl. 14.30
hos Kallehave Stål & Montage ApS, Hjortspringvej 26, 6430 Nordborg

Fakta om Initiativpris 2019

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Sønderjylland, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen. Og det er formanden for DI Sønderjylland, der overrækker prisen.

Særligt kriterie for 2019: Mod til skalering:

Virksomhedens leder har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Muligheder som gør at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens muligheder. Hermed ønsker DI at prise modet til at træffe gennemgribende beslutninger særligt i forhold til emner som: ejerskab og ledelse, sikring af finansiering, tiltrækning af arbejdskraft, internationalisering og produktivitet. Målet er at sætte fokus på det mod og den indsigt, det kræver at igangsætte en markant skalering af virksomheden.

De 18 vindere i DI’s 18 Regionalforeninger dyster derefter om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag i februar måned (Her er der tradition for at Prins Joachim uddeler prisen)

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt konsulent i DI Sønderjylland, Gordon Trier Holm, på tlf.: 2949 4606 og mail: gth@di.dk eller pressekoordinator i DI, Lars Bøgeskov, på tlf. 2236 3138 og mail: larb@di.dk

Indehaver og projektleder Jan Kallehave, Kallehave Stål & Montage ApS på tlf: 2290 2307 og mail: jkallehave@jkallehave.dk
Formand for DI Sønderjylland Hans Olling, på tlf: 4052 6511 og mail: ho@sintermetal.dk

Billeder

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Klausuleret til torsdag den 17. september kl. 10. Fra universitetsbænken til talentfuld lagermedarbejder17.9.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Egentlig var han gået i gang med at læse historie på Aarhus Universitet. Men tvivlen nagede, om det nu også var noget for ham. Så han valgte i stedet at opsøge transportvirksomheden DTK, Dansk Transport Kompagni i Padborg og gå i gang med en uddannelse som lager- og terminaldisponent. Det skifte har været så succesfuldt, at Nicolaj Nordsted Sørensen nu modtager LærlingePrisen 2020 for DI Sønderjylland.

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge4.5.2020 15:28:40 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark. I det sydjyske er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme godt ud af krisen. - Vi er yderst taknemmelige over den indsats, der allerede er sket fra de sønderjyske kommuner, siden Coronakrisen begyndte. Det er en indsats, der har været med til at holde gang i produktionen for rigtig mange virksomheder. Men krisen kommer til at kradse yderligere, da vi ser en fremtid, hvor vi kan være på vej mod den værste økonomiske krise, nogen af os kan huske. Derfor håber vi på fortsat og yderligere samarbejde mellem kommunerne og erhvervslivet her i Sønderjylland, siger Hans Olling, direktør for Dansk Sintermetal A/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum