Det Kongelige Teater

Nikolaj Hübbe fortsætter i jobbet som balletmester

Del

Det Kongelige Teater kan med glæde meddele, at Nikolaj Hübbe har genansøgt sin stilling og fået forlænget jobbet som balletmester på teatret.

Foto: Camilla Winther
Foto: Camilla Winther

Gennem de sidste 13 år har Nikolaj Hübbe haft det kunstneriske ansvar for Den Kongelige Ballet på Det Kongelige Teater, og med sin forlængelse fortsætter han nu yderligere fire år i stillingen som balletmester.

Få har som Nikolaj sat sit præg på både repertoiret og arbejdskulturen i kompagniet. Han er anerkendt såvel nationalt som internationalt for sine nyopsætninger af balletklassikere og lanceringer af nytænkende formater, og han er blevet rost for den arbejdskultur, som han har udviklet i fællesskab med medarbejderne. 

Det er en stor glæde, at Nikolaj skal stå i spidsen for Den Kongelige Ballet frem til 2026. Nikolaj har stået i spidsen for en fantastisk udvikling af balletten og en lang række af projekter på højt kunstnerisk niveau. Hans tid som balletmester har været præget af stor tilstrømning af publikum - en tilstrømning som her i 2021 igen sætter nye rekorder. Nikolaj personificerer balletten over for hele Danmark og er en unik ambassadør for dansens fantastiske kraft,” siger teaterchef Kasper Holten.

Også Nikolaj Hübbe ser frem til at fortsætte arbejdet med at udvikle Den Kongelige Ballet og udbrede ballettens verden til endnu flere.

"Det er en helt fantastisk rejse, jeg er på med Den Kongelige Ballet. Og jeg er dybt beæret over at få lov til at fortsætte rejsen en rum tid endnu. At skabe et balletkompagni i den absolutte verdensklasse og samtidig få lov til at opsætte forestillinger, der berører store som små, det er et kæmpe privilegie og i sandhed et ægte eventyr," udtaler balletmester Nikolaj Hübbe. 

 

Kort om Nikolaj Hübbe

Uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole.

Ansat som danser ved Den Kongelige Ballet i 1984 og ved New York City Ballet i 1992. Gennem sin balletkarriere dansede Nikolaj blandt andet hovedpartier i Bournonville- og Balanchine-balletter. 

Ansat som balletmester ved Det Kongelige Teater i 2008. Her har han blandt andet stået bag nyopsætninger af klassikerne Napoli, Giselle, Svanesøen, Et Folkesagn og Sylfiden, og han har lanceret nye formater som fx Dans2go, Hübberiet og Giant Steps.

Nikolaj Hübbes kontrakt løber fra 2022-2026.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Camilla Winther
Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum