Alexandra Instituttet

Niels Husted Kjær bliver Alexandra Instituttets nye CEO

Del

Det bliver den 43-årige datalog Niels Husted Kjær, der skal overtage stillingen som Alexandra Instituttets CEO. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Steen Lynenskjold, der sammen med bestyrelsen har fundet profilen, der skal føre den almennyttige it-virksomheds succes videre.

Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.
Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.

Niels Husted Kjær har solid ledelseserfaring og har i mange år arbejdet med at udvikle high-tech softwareløsninger og skabe forretning baseret på ny teknologi. 

Han er uddannet datalog fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og har sidenhen taget en Executive MBA, Master in Management of Technology på Aalborg Universitet. Senest kommer han fra en stilling som nordisk IT-direktør hos Agfa HealthCare, hvor han gennem 3 år har haft det overordnede ansvar for levering og salg af løsninger og services på det nordiske marked.

Niels Husted Kjær har tidligere været General Manager ved Karos Health A/S og før dette hos Medical Insight A/S, hvor han startede som softwareudvikler. Derefter blev han R&D Manager, og de seneste tre år har han haft rollen som CTO. Niels er ikke helt ny for miljøet i IT-byen Katrinebjerg, da han som datalogistuderende var ansat i det daværende Center for IT-forskning tilbage i 1999, hvor han arbejdede med virtual reality-programmering i Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI).

- Niels Husted Kjær har en stærk faglig profil, der kan videreføre Alexandra Instituttets DNA, der består i at skabe værdi af it-forskningsresultater både for erhvervslivet og i forhold til samfundsmæssige problemstillinger. Med sin mangeårige erfaring fra erhvervslivet vil Niels i høj grad kunne medvirke til at styrke Alexandra Instituttets kommercielle aktiviteter, siger bestyrelsesformand Steen Lynenskjold.

Det er da også Alexandra Instituttets specielle profil, der har vakt datalogens interesse. Alexandra Instituttet bringer den nyeste viden fra it-forskning i spil, så private og offentlige virksomheder kan udvikle innovative, it-baserede produkter og services og opnå nye forretningsmæssige gevinster med digitalisering, der samtidig kommer samfundet til gode.

- Jeg har altid haft stor interesse for nye højteknologiske digitale løsninger og for at omsætte viden og højteknologi til produkter og ydelser, der kan skabe værdi. Det er netop, hvad Alexandra Instituttet arbejder med hver eneste dag. Jeg glæder mig meget til at komme helt tæt på, hvor tingene sker. Samtidig bliver det virkelig spændende at stå i spidsen for så kompetente medarbejdere med højt fagligt niveau.

Niels Husted Kjær skal fra d. 1. oktober stå i spidsen for Alexandra Instituttets over 100 specialister med stærke kompetencer inden for blandt andet computer vision, kunstig intelligens, Internet of Things, big data, interaktionsdesign, smarte produkter, cybersikkerhed og brugerinddragelse.
Han skal i en periode arbejde sammen med Ole Lehrmann Madsen, inden han overtager den endelige rolle som CEO. Ole Lehrmann Madsen fortsætter herefter i en rolle som ambassadør for Alexandra Instituttet.

Kontaktinfo:

Niels Husted Kjær tlf.: +45 40 99 55 02

Steen Lynenskjold, Executive Vice President & Chief Commercial Officer (CCO), Terma, tlf.: +45 29 27 64 48

Billeder

Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.
Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.
Download
Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.
Niels Husted Kjær bliver ny CEO for Alexandra Instituttet.
Download

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Computer, hvordan vil du lige forklare det? Og det gerne med subjektive eksempler og objektive facts til feature attribution metoder og fodbold!28.5.2020 10:50:05 CESTPressemeddelelse

Maskinlæringsmodeller kan bruges til at klassificere mange forskellige ting, og et eksempel kunne være en model til at afgøre hvilken tone en tekst er skrevet i. Men hvorfor siger modellen nu igen, at jeg skriver i en subjektiv tone, når nu jeg prøver at forholde mig objektivt? Vi kan forsøge at forklare modellens udfald ved at se på hvilke ord, der har været mest betydende for udfaldet. Et eksempel er; ”jeg synes, at AGF er det bedste hold i Superligaen”, og i forklaringen nedenfor ses det, at ordene ”jeg” og ”synes” har været de mest udslagsgivende for, at modellen prædikterer sætningen som værende subjektiv og ikke objektiv.

Hvad betyder forklarlighed, når vi taler om kunstig intelligens?13.5.2020 13:52:19 CESTPressemeddelelse

Kunstig intelligens er blevet mere og mere udbredt, og dermed følger der også nye udfordringer ved anvendelse af maskinlæring og datadrevne modeller. En af de udfordringer, der har meget fokus lige nu er “black-box”-problematikken, altså ugennemsigtighed af datadrevne modeller og udfordringerne med at forklare deres resultater og logik. For hvornår er kunstig intelligens forklaret tilstrækkeligt? Det er noget af det, vi vil kigge på i dette blogindlæg.

Hvordan bliver computeren en retfærdig superhelt? Aka lidt om fairness i maskinlæring13.5.2020 13:44:49 CESTPressemeddelelse

Superfede maskinlæringsmodeller skulle gerne opfattes mere som superhelte end som onde skurke. Men hvordan sikrer vi, at vores modeller netop bliver klassificeret og repræsenteret som sådanne? Eller faktisk er spørgsmålet, hvordan vi sikrer, at modellerne er retfærdige og ordentlige i deres udfald, når de har en indvirkning på mennesker — det handler jo om, som i en hver anden superheltefilm, at redde menneskeheden!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum