Furesø Kommune

Ni nye projekter får støtte fra Kultur, Fritid og Idræt

Del

Onsdag den 6. april blev Puljen for Vores Furesø fordelt, og ni nye Furesøprojekter fik luft under vingerne. I alt 183.000 kr. ud af puljens 250.000 kr. er taget i brug, så der er stadig restmidler at søge løbende i de kommende måneder.

Kultur, Fritid og Idræt: Øverste række fra venstre: Jesper Dyhrberg (F), Muhammed Bektas (A) og Egil Hulgaard (C). Nederste række fra venstre: Tine Hessner (B),formand
og Gustav Juul (V), næstformand
Kultur, Fritid og Idræt: Øverste række fra venstre: Jesper Dyhrberg (F), Muhammed Bektas (A) og Egil Hulgaard (C). Nederste række fra venstre: Tine Hessner (B),formand og Gustav Juul (V), næstformand

”Jeg er så imponeret over Furesøs borgere og foreninger, der efter nogle drøje år for fritidslivet i den grad er kommet på banen igen”, siger Tine Hessner (B), formand for Kultur, Idræt og Fritid (KFI).

Udvalget fordelte en stor portion af den pulje, der støtter nyetablerede projekter og aktiviteter, der kommer Furesøs borgere til gavn.

”Der er masser af gode projekter inden for svømning, digital formidling, tennis, kulturhistorie, maleri og musik, der falder fint inden for vores politik for kultur, fritid og idræt”, fortsætter Tine Hessner.

Puljen modnes

Puljen for Vores Furesø gik i luften i 2021 i kølvandet på vedtagelsen af den nye kultur-, fritids- og idrætspolitik.

”Puljen har fået en større udbredelse her på sit andet år”, supplerer næstformand i KFI Gustav Juul (V), ”og den giver en fin dialog mellem borgere, forvaltning og politikere om, hvad vi skal prioritere inden for kultur og idræt. Det, vi har lagt vægt på i år er, at der er tale om nye initiativer, og at det kommer ud til så mange borgere som muligt”, fastslår han.

Sådan fordelte udvalget midlerne:

  • Farum Svømmeklub modtager 25.000 kr. til Store Vanddag: Aktiviteter i vand for børnefamilier i Furesø efter lang periode med nedlukning.
  • STJERNEskuddene modtager 7.680 kr. til Stjerne for en dag for lærerstuderende: Pengene går til opstart af samarbejde med Københavns Professionshøjskole, der skal øge den pædagogiske kvalitet i Stjerne for en dag-uddannelsen.
  • High Five modtager 10.969 kr. til 2 digitale workshops for foreninger med fokus på hjemmesider, videoproduktion og layout af flyers mm.
  • Farum Tennisklub modtager 24.580 kr. til Voksenintroduktion. Pengene går til flere kurser for nye voksne tennis-uvante med fokus på grundteknik og fællesskab.
  • 15.000 kr. går til opstart af projekt ”Værløse – rødder og vinger”, der skal formidle lokalhistorien i byen gennem tekst og aktiviteter.
  • Skovhuset Kunst & Natur modtager 25.000 kr. til øget tilgængelighed. Pengene går til udvikling af IT-faciliteter med fokus på digital adgang til formidling, undervisning og aktiviteter inden for billedkunst og natur.
  • Værløseegnens Historiske Forening modtager 25.000 kr. til Lokalhistorisk Guldalderkoncert. Pengene går til en sjælden musikoplevelse med udgangspunkt i salon- og musikmiljøet på Kulhus i den danske guldalder.
  • Farum Jazzklub modtager 25.000 kr. til musik, maleri og fællesskab. Pengene går til koncert og kunstevent i samarbejde med Azurmalerne.
  • Furesø Badeklub modtager 25.000 kr. til Furesø Vinterbadefestival over en eller flere dage ved Furesøbad – for at fejre fællesskab og sund livsstil.

Restmidler til udsatte målgrupper

Tine Hessner tilføjer, at der særligt i denne tid kan være behov for at lave tilbud til sårbare målgrupper. ”I udvalget er vi enige om, at aktiviteter eller projekter for børn, ensomme eller ældre skal prioriteres. Jeg er sikker på, vi har borgere, der tør vise vejen her og søge puljens restmidler for dem”, slutter hun.

Restmidlerne fra puljen kan søges nu og behandles løbende på udvalgsmøderne.

Læs mere på www.furesoe.dk/puljenforvoresfuresø, hvis du har en god idé.

Kontakter

Gustav Juul (V)

Næstformand for Økonomiudvalget
Næstformand for Kultur, Fritid og Idræt

gju@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Kultur, Fritid og Idræt: Øverste række fra venstre: Jesper Dyhrberg (F), Muhammed Bektas (A) og Egil Hulgaard (C). Nederste række fra venstre: Tine Hessner (B),formand
og Gustav Juul (V), næstformand
Kultur, Fritid og Idræt: Øverste række fra venstre: Jesper Dyhrberg (F), Muhammed Bektas (A) og Egil Hulgaard (C). Nederste række fra venstre: Tine Hessner (B),formand og Gustav Juul (V), næstformand
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum