ADRA Danmark

NGO etablerer klimavenlig vandrensning i Syrien

Del

Udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark står bag et tiltag, der betragtes som en innovativ tilgang inden for den humanitære sektor. NGO'en støtter etablering af et klimavenligt vandrensningssystem i Syrien til gavn for hjemvendte flygtninge og internt fordrevne i det krigshærgede land

ADRA-personale i færd med at indkøbe enheder til systemet, der skal rense drikkevand til civilbefolkningen (Foto: ADRA Syrien)
ADRA-personale i færd med at indkøbe enheder til systemet, der skal rense drikkevand til civilbefolkningen (Foto: ADRA Syrien)

I Syrien støtter udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark blandt andet op om istandsættelse af basal infrastruktur og services såsom vand- og kloaksystemer.

Læs mere om, hvordan ADRA hjælper civilbefolkningen i Syrien

ADRA har sørget for etablering af et filtreringssystem, der renser drikkevandet uden brug af kemikalier og ved hjælp af solpaneler. Når installeringen er færdig, vil det rene vand nå ud til omkring 13.000 husstande i landdistrikterne uden for hovedstaden Damaskus. Projektet er fortrinsvis finansieret af EU’s Humanitære Kontor (ECHO), og derudover har Danida, den tjekkiske regering og andre ADRA-kontorer i Europa bidraget til budgettet på samlet 29 millioner kroner.

Et nyskabende tiltag
”I Syrien har borgerne store problemer med strømforsyningen, hvilket jeg selv oplevede på min seneste tur derned. Strøm er kun tilgængelig på visse tidspunkter af døgnet, og det kan blandt andet gå ud over vandforsyningen. Brug af solceller er derfor en smart løsning, der sikrer, at vandrensningen ikke pludselig går i stå,” forklarer Insa Deimann, koordinator for ADRA Danmarks humanitære projekter i landet.

ADRA udbød i 2019 opgaven at etablere systemet, der kan filtrere drikkevand ved hjælp af ’omvendt osmose’. Først i anden udbudsrunde lykkedes det at finde en kvalificeret entreprenør.

”Ikke mange entreprenører i Syrien kan installere omvendt osmose-enhederne sammen med solpaneler, og tiltaget betragtes da også som en ny og innovativ tilgang inden for den humanitære sektor,” siger den humanitære koordinator.

Det er ADRA’s ønske at installere samme filtreringssystem andre steder i Syrien, hvis organisationen får tilstrækkelig med midler til lignende projekter i fremtiden.

Hjælp til ny tilværelse
ADRA’s hjælp gavner især de folk, som vender tilbage til deres lokalsamfund efter at have været fordrevet. De er typisk nogle af de allermest sårbare, fordi de vender tilbage til ingenting. ADRA’s støtte til istandsættelse af vandsystemer, skoler og sundhedsfaciliteter i forskellige områder af Syrien skal forbedre livsmulighederne for hjemvendte og internt fordrevne borgere, så de kan skabe sig en ny tilværelse.

Som en del af partnerskabsaftalen med ECHO skal hjælpeorganisationer selv rejse en del af det nødvendige beløb til deres projekter, hvis Europas bistandskasse skal lægge tocifrede millionbeløb til. Det kaldes ’matched funding’ (medfinansiering).

”Vi er meget glade for, at blandt andet den danske og tjekkiske regering vil gå sammen med os om dette projekt, og vi håber, at der bliver flere muligheder for det i fremtiden. Jo mere vi samarbejder med andre donorer og NGO’er, des flere gode ting kan vi opnå i Syrien,” slutter Insa Deimann.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

ADRA-personale i færd med at indkøbe enheder til systemet, der skal rense drikkevand til civilbefolkningen (Foto: ADRA Syrien)
ADRA-personale i færd med at indkøbe enheder til systemet, der skal rense drikkevand til civilbefolkningen (Foto: ADRA Syrien)
Download

Information om ADRA Danmark

ADRA Danmark
Concordiavej 16
2850 Nærum

https://www.adra.dk/

ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 115 lande.

ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.

Følg pressemeddelelser fra ADRA Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADRA Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum