ADRA Danmark

Skolegang fremmer psykisk sundhed

Del

EU’s Humanitære Kontor har bevilliget et tocifret millionbeløb, så ADRA fortsat kan sikre adgang til grundskolen for krigsramte syriske børn

Fællesskabet med jævnaldrende i skolen giver børnene en pause fra virkelighedens alvor (Foto: ADRA Syrien)
Fællesskabet med jævnaldrende i skolen giver børnene en pause fra virkelighedens alvor (Foto: ADRA Syrien)

Med ny finansiering fra EU’s Humanitære Kontor fortsætter ADRA Danmark med at støtte op om syriske børn i den skolesøgende alder.

EU-afdelingen har flere gange tidligere støttet ADRA’s arbejde med skolebørn i Syrien, og med en ny bevilling på knap 11,2 millioner kroner fordelt over to år kan indsatsen nu fortsætte.

Projektets mål er at sætte ind i tide, så Syriens næste generation – børnene – kan være med til at genoprette deres eget samfund, idet de både har uddannelse og robusthed med i livsbagagen.

”Retten til uddannelse gælder for alle verdens børn, uanset om barnet er fattigt, ramt af krig eller har fået psykiske sår på grund af traumatiserende oplevelser. Fællesskabet med jævnaldrende, og det at få udvidet sin horisont med tilegnelse af vigtige færdigheder, er uvurderligt for børn. Uddannelse har gennem mange år været en vigtig komponent i ADRA’s arbejde i Syrien,” siger Insa Deimann, humanitær koordinator i ADRA Danmark.

’Kom og bliv i skole’
ADRA i Syrien tilbyder ekstra undervisning til børn og unge, som har misset dele af deres skolegang på grund af flugt, fattigdom eller som følge af jordskælvet i 2023. Målet med kurset er at få eleverne ind i det normale skolesystem, så de kan afslutte grundskolen med en afgangseksamen.

ADRA tilbyder tillige ekstra undervisning til dem, som er i fare for at droppe ud af skolen på grund af fattigdom eller traumer, der gør det svært at følge med i skolens pensum.

Derudover underviser ADRA lærerne i forskellige læringsmetoder og i, hvordan de opdager, hvis deres elever har traumer og behov for psykologhjælp. Også forældrene hører om vigtigheden af skolegang og om, hvordan de støtter deres børn, hvis de viser tegn på traumer. Læs mere om ADRA’s program i Syrien her.

Projektet er målrettet 11.138 drenge og piger i områderne Rural Damaskus, Deir ez-Zour og Latakia.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fællesskabet med jævnaldrende i skolen giver børnene en pause fra virkelighedens alvor (Foto: ADRA Syrien)
Fællesskabet med jævnaldrende i skolen giver børnene en pause fra virkelighedens alvor (Foto: ADRA Syrien)
Download

ADRA Danmark

ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 115 lande.

ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.

Følg pressemeddelelser fra ADRA Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADRA Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye