Furesø Kommune

Naturen som klasseværelse

Del

Baunesletten i Furesø Kommune er en ægte naturperle med vidder, træer og stier til traveture. I uge 20 omdannes området til klasseværelse for 7. klasserne på Ll. Værløse Skole. De skal løse en opgave for kommunerne bag Naturpark Mølleåen, nemlig at få flere børn ud i Naturpark Mølleåen.

Fra tirsdag den 14. maj og frem introducerer Kristoffer Schou elever fra Lille Værløse Skole til den faglighed, han har som naturvejleder i Naturpark Mølleåen. Det en del af elevernes forløb i Fremtidsværkstedet, hvor Furesø Kommunes skolelever prøver kræfter med rigtige projekter for at gøre sig erfaring med, hvordan en mulig jobvirkelighed kan se ud.

Elevernes opgave bliver at udtænke kreative forslag til at vække og understøtte naturinteresse hos mindre børn – og give dem lyst til og mulighed for at komme mere ud i naturen.

"Jeg er spændt på at se, hvad eleverne kommer op med. Jeg er sikker på, de finder på noget, vi ikke selv har tænkt på," siger Kristoffer Schou, der er naturvejleder i Naturpark Mølleåen.

Sætter eksperter på sagen

"Samarbejdet mellem Naturpark Mølleåen og Fremtidsværkstedet er en rigtig god ide. Der er et stort potentiale i Naturpark Mølleåens smukke natur. Man kan sige, at vi sætter eksperterne på sagen, når vi beder eleverne komme med forslag til, hvordan andre børn får lyst til at bruge mere tid i naturen", siger Ole Holleufer, som er næstformand i naturparkrådet for Naturpark Mølleåen og byrådsmedlem i Furesø Kommune.

Efter tre dages intensivt arbejde med projektet afleverer eleverne gruppevis deres konkrete forslag foran deres lærere og klassekammerater. Elevernes ideer vil indgå i arbejdet med og udviklingen af Naturpark Mølleåen, som officielt blev optaget som Dansk Naturpark i december 2016.

 


Fakta:

I Fremtidsværkstedet gennemfører Furesø Kommunes 6. og 7. klasser erhvervsintroducerende og innovative undervisningsforløb over tre dage. Der samarbejdes med lokale fagligheder og virksomheder, som sætter rammerne for elevernes arbejde og gør projekterne virkelighedsnære. I forskellige undervisningszoner og værksteder kombineres praksisorienterede forløb med innovationsprocesser og de nyeste teknologier. 

Baunesletten er en del af Naturpark Mølleåen, som strækker sig fra Farum Sø til Jørlunde. Naturpark Mølleåen ligger tæt på flere byer og rummer blandt andet fredet natur og gode stier til trave- og cykelture. Naturparken kan blandt andet opleves under Picnicfestivalen den 25. – 26. maj 2019.

Tid og sted:

Tirsdag d. 14. maj kl. 9.00 introduceres eleverne til Naturpark Mølleåen ved et oplæg ved naturparkens naturvejleder Kristoffer Schou. Mødestedet er bålhytten, som man finder ved at gå under togbanen ved Ryetvej 66 i Værløse.

Kontakter

Kristoffer Schou, naturvejleder i Naturpark Mølleåen, tlf. 3145 0980
Ole Holleufer, næstformand i naturparkrådet for Naturpark Mølleåen og byrådsmedlem (LA) i Furesø Kommune, tlf. 2067 3261

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum