Lolland Kommune

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune

Del

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

”Den Nationale Flagdag for veteraner er dagen, hvor vi som samfund og fællesskab anerkender vores nuværende og tidligere udsendte for deres indsats. Der skal lyde en stor tak til de lollandske soldaterforeninger for at gøre arrangementet muligt her i Lolland Kommune. Det er en betydningsfuld dag, som jeg glæder mig til igen i år at være en del af, og som jeg håber, mange vil bakke op om, ” siger viceborgmester Henrik Høegh og fortsætter:

”De danske udsendte yder en kæmpe indsats i flere af verdens brændpunkter. Det gælder både soldater, politi, sundhedspersoner og andre udsendte grupper. De fortjener vores dybeste respekt og ikke mindst hjælp til at komme godt videre i livet, når de vender hjem igen. I Lolland Kommune har vi derfor også vedtaget en veteranstrategi og ansat en veterankoordinator, der skal sikre, at de udsendte og deres familier har mulighed for at få den nødvendige støtte og rådgivning.”

Program for Den Nationale Flagdag for veteraner i Lolland Kommune

  • 10:30-10:59 - Veteraner med ledsagere ankommer til Veteranstenen.
  • 10:30-10:59 - Sakskøbing Tambourkorps underholder.
  • 10:45-10:59 - Fanekommando fra Gåsetorvet til Veteranstenen.
  • 11:00-11:30 - Højtidelighed ved Veteranstenen i Jernbaneanlægget.

- Velkomst ved oberstløjtnant, adm. dir. Jørn Arne Nielsen.
- Tale ved viceborgmester Henrik Høegh.
- Tale ved stabschef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannick Andersen.
- Kransenedlæggelse.

  • 11:30-12:00 - Med Fanekommandoet forrest går alle ad stien mellem Stenoskolen og Privatskolen til Klostergade og derfra til kirken.
  • 12:00-12:45 - Sct. Nikolaj Kirke. Sognepræst Jesper Vigant Madsen forestår den kirkelige del.

Reception for veteranerne

Højtidelighederne rundes af med en lukket reception i Toldboden for veteraner og deres ledsagere fra kl. 13.00-14.15. Veteranerne har modtaget en personlig invitation til arrangementet.


Læs også programmet på www.lolland.dk/nationalflagdag

Om Flagdagen for Danmarks udsendte
Formålet med Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september er at hædre de personer, der er - eller har været - udsendt på en mission af Danmark som led i Danmarks aktive internationale engagement på baggrund af en beslutning truffet af regeringen, Folketinget eller en minister. Flagdagen blev første gang afholdt i 2009 i København. Siden da har Flagdagen bredt sig til flere kommuner i landet. Lolland Kommune deltog første gang i markeringen af flagdagen i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne NielsenOberstløjtnant, adm. direktør

Tlf:72 59 62 47

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum