Det Kriminalpræventive Råd

Når vi tager på ferie, går tyven på arbejde: Sådan gør du og dine naboer tyven arbejdsløs

Del

Sommerferien venter lige om hjørnet, og mens vi tager på ferie, tager tyven på arbejde. Men hvis gode naboer deler viden og hjælper hinanden, kan I snyde tyven.

”Årvågne naboer kan mindske de mange indbrud, som vi typisk oplever i sommerferiemåneden juli,” siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Region Sjælland sidste år blev begået 10,3 indbrud om dagen i juli måned.

Men med nogle små tricks kan du ødelægge arbejdsforholdene for tyven og forhåbentlig undgå ubehagelige overraskelser, når du kommer hjem fra ferie.

Gode naboer kan gøre en forskel

Som det første bør du række ud til dem lige omkring dig – for dine naboer kan faktisk være tyvens værste skræk. Med hjælp fra dine naboer er din bolig aldrig helt alene hjemme, og dine naboer kan løbende parkere en bil eller en cykel i din indkørsel, tømme din postkasse og flytte rundt på dine ting, så dit hus ser beboet ud.

Gode og årvågne naboer er et af de mest effektive redskaber mod tyven. Sammen kan I være hinandens øjne og ører i kvarteret ved at hilse interesseret på nye ansigter og spørge ind til deres ærinde.

”Opmærksomme naboer er noget af det, der stresser indbrudstyven allermest, og aktiv nabohjælp kan forhindre op til hvert 4. indbrud. Derfor er vi glade for, at så mange borgere i Region Sjælland har meldt sig som nabohjælpere. Og der er brug for endnu flere – måske dig?,” siger Christina Tang Sørensen, kriminolog i Nabohjælp, som TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Nabohjælpere i Region Sjælland

Heldigvis findes der gode naboer i Region Sjælland. En opgørelse fra Nabohjælp viser, at hele 41.461 borgere i regionen har meldt sig som nabohjælpere. Lige nu bor der flest i Roskilde Kommune, efterfulgt af Køge og Greve Kommune.

 1. Roskilde Kommune: 5.334
 2. Køge Kommune: 3.931
 3. Greve Kommune: 3.710
 4. Holbæk Kommune: 3.267
 5. Næstved Kommune: 3.163
 6. Slagelse Kommune: 3.008
 7. Guldborgsund Kommune: 2.512
 8. Kalundborg Kommune: 2.231
 9. Lejre Kommune: 2.121
 10. Vordingborg Kommune: 1.979
 11. Ringsted Kommune: 1.963
 12. Sorø Kommune: 1.646
 13. Faxe Kommune: 1.494
 14. Solrød Kommune: 1.489
 15. Odsherred Kommune: 1.486
 16. Stevns Kommune: 1.067
 17. Lolland Kommune: 1.060

Gode råd: Sådan snyder du tyven i ferien

 • Tænk over, hvor synlige dine særligt værdifulde genstande er fra gaden. Kan man se dine designermøbler, smykker eller lignende gennem vinduerne ude på gaden?
 • Efterlad lidt opvask, vasketøj eller måske børnenes legetøj fremme, så det ser ud, som om det lige er blevet brugt. Det signalerer, at der er nogen hjemme i huset.
    
 • Sæt en timer på din radio og dit lys, eller brug et såkaldt fake-tv, der får det til at se ud som om, at dit tv er tændt.
 • Lås dine redskaber og dit værktøj inde i redskabsskuret, så de ikke kan bruges til at bryde ind i din bolig. 
 • Klip hækken, så den højest er 1,6 meter høj. Dermed minimerer du de gode gemmesteder omkring boligen, som kan give tyven ”arbejdsro”. 

Læs mere om Nabohjælp på www.nabohjælp.dk og om, hvordan du sikrer din bolig på www.dkr.dk.

For yderligere information, kontakt:  

Mads Nørgaard-Larsen, Pressemedarbejder, Det Kriminalpræventive Råd, tlf. 41747380, mnl@dkr.dk

Christina Tang Sørensen, Kriminolog i DKR og Nabohjælp, tlf. 91357617, cts@dkr.dk.  


Nabohjælp - et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og
TrygFonden  

Nabohjælp er et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, som handler om at forebygge indbrud og skabe tryghed og trivsel for borgerne. Når borgerne bliver mere opmærksomme i deres nabolag, øges risikoen for tyvene. Det får dem til at opgive deres forehavende og giver borgerne en følelse af kontrol over eget liv, fordi de selv kan gøre noget for at forebygge kriminalitet.  

Nøgleord

Kontakter

Mads Nørgaard-Larsen

Pressemedarbejder:

Tlf. +45 41 74 73 80
E-mail: mnl@dkr.dk

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum