Lolland Kommune

Nakskov Bymidtefond åbner op for ansøgninger til for-projekter

Del

Ejer du et bevaringsværdigt eller fredet hus i Nakskov bymidte, som trænger til en kærlig hånd? Så er Nakskov Bymidtefond nu åben for ansøgninger til for-projekter.

Områder i Nakskov omfattet af den nye bymidtefond
Områder i Nakskov omfattet af den nye bymidtefond

Ejer du et bevaringsværdigt eller fredet hus i Nakskov bymidte, som trænger til en kærlig hånd? Så er Nakskov Bymidtefond nu åben for ansøgninger til for-projekter.

Ejere af bevaringsværdige og fredede ejendomme inden for bymidtefondens afgrænsning kan i første omgang søge støtte til et for-projekt udarbejdet af en arkitektfaglig rådgiver på op til 15.000 kr. I oktober 2020 åbnes der op for at søge støtte til selve renoveringen – og et gennemført for-projekt er en forudsætning for at søge om støtte til selve istandsættelsen. Her kan der til gengæld bevilliges op til 75 procent af den samlede renovering.

”Vi er lige nu i gang med at finde de arkitektrådgivere, som bygningsejerne kan vælge imellem, og de er klar til at udføre for-projekterne efter sommerferien. Når vi alligevel åbner op for ansøgninger allerede nu, så skyldes det flere forhold,” forklarer direktør Bjarne Hansen.

”For det første vil vi gerne gøre opmærksom på de muligheder, som bymidtefonden giver. For det andet håber vi, at det vil få ejerne til at overveje, om deres bygning har behov for en istandsættelse. Og så vil vi gerne indbyde til en indledende dialog om mulighederne for de enkelte bygninger.”

Nakskov Bymidtefond er en indsats under initiativet Nakskov 2030, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Bag initiativet står et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk købstad for hele Lolland.

I første fase er det ejere af huse der ligger omkring Axeltorv, stræderne, Vejlegade, Havnegade, Nygade, Jernbanegade og Søndergade, der kan søge om støtte. På længere sigt vil området udvides til at omfatte hele middelalderbymidten. De to faser er indtegnet på det vedlagte kort.

Ansøgningsskemaet kan findes på www.Lolland.dk/nakskov2030. Hvis der er spørgsmål kan de stilles på mail til nakskov2030@lolland.dk.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ’Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Læs mere på hjemmesiden www.lolland.dk/Nakskov2030 og

www.facebook.dk/Nakskov2030

Nøgleord

Kontakter

Nakskov 2030-sekretariatet på mail: nakskov2030@lolland.dk

Billeder

Områder i Nakskov omfattet af den nye bymidtefond
Områder i Nakskov omfattet af den nye bymidtefond
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum