Lolland Kommune

Næste skridt på vej mod seniorbofællesskaber

Del

Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret holdt tre borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov. Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

”Formålet med de første borgermøder var først og fremmest at finde ud af, om der overhovedet er interesse for og opbakning til at etablere seniorbofællesskaber i Lolland Kommune. Det ved vi nu, at der er. Vi oplevede nysgerrighed og engagement blandt de mange deltagere på møderne, og den efterfølgende spørgeskemaundersøgelse peger på, at der er stor interesse for et seniorbofællesskab i både Nakskov og Maribo. Det giver os et godt grundlag for at fortsætte arbejdet,” fortæller Birgitte Rønnow, som er chef for Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.

Det videre arbejde kommer til at foregå i to parallelle spor. Ét for Maribo og ét for Nakskov. Målet er at konkretisere de to projekter og finde finansiering til dem begge.

”Næste skridt bliver afholdelse af to nye borgermøder, hvor vi skal arbejde videre med den viden, vi har opbygget indtil nu. Vi håber, at mange har lyst til at deltage i endnu et borgermøde, og at der også er interesse for at deltage i den arbejdsgruppe, vi skal have stablet på benene. Vi skal kunne vise, at interessen er til stede for at få investorerne med på idéen,” siger Birgitte Rønnow.

De næste borgermøder bliver afholdt:

Mandag 9. december 2019 på Skovriddergården i Nakskov fra kl. 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Nakskov.

Mandag 6. januar 2020 på Bangs Have i Maribo fra kl. 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Maribo.

Borgermøderne vil begge have følgende dagsorden:

  • Velkomst: Hvordan kommer vi fra borgermøde 1.0 til etablering?
  • Præsentation af spørgeskemaundersøgelse
  • Finansiering: Hvordan sikrer vi finansiering til et seniorbofællesskab?
  • Workshop og boligforventninger: Hvordan skal balancen være mellem ønsker til bæredygtighed, kvalitet og størrelse og forventninger til pris?
  • Nedsættelse af arbejdsgruppe. Gruppen skal i samarbejde med kommunen udvikle projektet yderligere og skabe grundlag for foreningsdannelse, investordialog mv.

Lolland Kommune har bedt ETN Arkitekter om at deltage i borgermøderne, hvor de skal lytte til borgernes input og begynde at skitsere, hvordan deres seniorbofællesskabsdrøm kunne komme til at se ud.

Alle er velkomne til borgermøderne, uanset om de har deltaget i de første møder.

Tilmelding til borgermøderne skal ske på www.lolland.dk/seniorer, hvor man også kan læse mere om seniorbofællesskaber og se materialerne fra de første borgermøder.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet

29 38 83 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum