Lolland Kommune

Næste skridt på vej mod seniorbofællesskaber

Del

Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret holdt tre borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov. Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

”Formålet med de første borgermøder var først og fremmest at finde ud af, om der overhovedet er interesse for og opbakning til at etablere seniorbofællesskaber i Lolland Kommune. Det ved vi nu, at der er. Vi oplevede nysgerrighed og engagement blandt de mange deltagere på møderne, og den efterfølgende spørgeskemaundersøgelse peger på, at der er stor interesse for et seniorbofællesskab i både Nakskov og Maribo. Det giver os et godt grundlag for at fortsætte arbejdet,” fortæller Birgitte Rønnow, som er chef for Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.

Det videre arbejde kommer til at foregå i to parallelle spor. Ét for Maribo og ét for Nakskov. Målet er at konkretisere de to projekter og finde finansiering til dem begge.

”Næste skridt bliver afholdelse af to nye borgermøder, hvor vi skal arbejde videre med den viden, vi har opbygget indtil nu. Vi håber, at mange har lyst til at deltage i endnu et borgermøde, og at der også er interesse for at deltage i den arbejdsgruppe, vi skal have stablet på benene. Vi skal kunne vise, at interessen er til stede for at få investorerne med på idéen,” siger Birgitte Rønnow.

De næste borgermøder bliver afholdt:

Mandag 9. december 2019 på Skovriddergården i Nakskov fra kl. 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Nakskov.

Mandag 6. januar 2020 på Bangs Have i Maribo fra kl. 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Maribo.

Borgermøderne vil begge have følgende dagsorden:

  • Velkomst: Hvordan kommer vi fra borgermøde 1.0 til etablering?
  • Præsentation af spørgeskemaundersøgelse
  • Finansiering: Hvordan sikrer vi finansiering til et seniorbofællesskab?
  • Workshop og boligforventninger: Hvordan skal balancen være mellem ønsker til bæredygtighed, kvalitet og størrelse og forventninger til pris?
  • Nedsættelse af arbejdsgruppe. Gruppen skal i samarbejde med kommunen udvikle projektet yderligere og skabe grundlag for foreningsdannelse, investordialog mv.

Lolland Kommune har bedt ETN Arkitekter om at deltage i borgermøderne, hvor de skal lytte til borgernes input og begynde at skitsere, hvordan deres seniorbofællesskabsdrøm kunne komme til at se ud.

Alle er velkomne til borgermøderne, uanset om de har deltaget i de første møder.

Tilmelding til borgermøderne skal ske på www.lolland.dk/seniorer, hvor man også kan læse mere om seniorbofællesskaber og se materialerne fra de første borgermøder.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet

29 38 83 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum