Nældefeber påvirker din livskvalitet

Del

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark.

Rammes du af nældefeber, kan det få alvorlige følger for dit helbred. Det fremgår af Astma-Allergi Danmarks undersøgelse ’Urticaria - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet.’

Ifølge undersøgelsen har 125.000 danskere indenfor de seneste seks år oplevet at gener som kløe, dårlig nattesøvn og følelsen af grim hud påvirkede deres humør og helbred, så det gik udover livskvaliteten.

Derudover viser undersøgelsen, at over halvdelen af danskerne har deres første anfald, før de fylder 20 år, og at ca. 90.000 danskere har oplevet kronisk nældefeber, som betyder, at nældefeberen kan vare i flere uger, måneder eller år.

Viden, som vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, finder meget bekymrende.

- Det er et samfundsansvar at gøre mere for især kronikerne, som lider under langvarige udbrud. Vi skal sammen med sundhedsvæsenet arbejde for at øge behandlingstilfredsheden for den store gruppe, som ikke bliver hjulpet i dag, siger Anne Holm Hansen.

Mangel på oplysning

Astma-Allergi Danmarks Urticaria-undersøgelse omfattede 5041 danskere over 18 år. Her viste det sig også, at 18 procent af de adspurgte slet ikke vidste, hvad der udløste nældefeberen.

Noget, der bekræfter Anne Holm Hansen i, at nældefeber hos mange danskere er et område med mangel på viden og oplysning.

- Undersøgelsen viser et klart behov for at komme tættere på nældefeber. Som landsdækkende forening påtager vi os at løfte en vigtig del af videns- og rådgivningsopgaven, siger Anne Holm Hansen.

Spørg løs om nældefeber d. 1. oktober

Søndag den 1. oktober er international mærkedag for nældefeber, ’World Urticaria Day’, og Astma-Allergi Danmark bruger dagen til at skabe opmærksomhed omkring nældefeber.

Foreningens rådgivere sidder derfor parat fra kl. 10-12 på telefonnr. 4343 4299 til at svare på spørgsmål om nældefeber.

Alle kan ringe og få gratis rådgivning.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76

Billeder

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum