Turbine Forlaget A/S

Nabokovs mesterværk for første gang nogensinde i dansk oversættelse

Del

Nabokovs vidunderligt komplekse og intrikate roman Bleg ild er nu endelig mulig at læse i dansk oversættelse ved Niels Lyngsø. Her er der tale om en roman, der i virkelig høj grad har manglet på det danske marked, og som det derfor er en særligt stor glæde at sende ud til de danske læsere.

Bogens forside
Bogens forside

Bleg ild udkom oprindeligt i 1962 og betragtes af mange, som Vladimir Nabokovs bedste roman. Således lå den på førstepladsen, da den amerikanske kritiker Larry McCaffery publicerede listen 20th century greatest hits: 100 english-language books of fiction i 1999 (Ulysses på 2. pladsen og Gravity’s Rainbow som nummer 3).

Bleg ild er tilsyneladende en kommenteret udgave af et 999 linjer langt digt af den amerikanske digter John Shade, der døde for nylig. Men intet er, som det giver sig ud for i den intrikate forfatter Nabokovs måske mest intrikate roman, og Shades nabo Charles Kinbote, som har stået for redigeringen af langdigtet, tager sig stadig mere mystisk ud, som læsningen skrider frem.

Handlingen i Bleg ild lader sig ikke let forklare, den skal opleves, når den åbner sig og udfolder sig og skaber en fortælling og en prosa, der på samme tid er kompleks og tindrende klar, og som kan og bliver diskuteret i årevis. Det er et vidunder af en roman, der synes at bevæge sig helt ved egen kraft.
Jeg er i stand til dét, som kun en sand kunstner kan – gribe åbenbaringens glemte sommerfugl i flugten, abrupt give slip i den vanemæssige forestilling om tings eksistens, se verdens vævning og denne vævnings trend og islæt.” (citat fra bogen)

Vladimir Nabokov blev født i Sankt Petersborg i 1899 og døde i Schweiz i 1977. Hans familie blev tvunget til at forlade Rusland efter revolutionen, og han levede størstedelen af sit liv i eksil. Efter at have skrevet ni romaner på russisk skiftede han sprog til engelsk og vandt stor berømmelse, ikke mindst for romanerne Lolita, Pnin og Bleg ild. Bleg ild udkom oprindeligt i 1962.

Sagt om Pale fire, som Bleg ild er en oversættelse af:

”Den sikreste demonstration af hans eget geni.”

- Harold Bloom

”Nabokovs mest perfekte roman.”

- Brian Boyd, Nabokov-ekspert

Fakta om bogen:

Bleg ild
Forfatter: Vladimir Nabokov
Oversætter: Niels Lyngsø
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740659191
Sidetal: 344
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 15. juni 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Hæder til Turbines program da Dansk Fantasy Pris blev uddelt for første gang21.9.2021 13:24:08 CEST | Pressemeddelelse

Dansk fantasy er i vækst, og genren har læsere i alle aldersgrupper, hvilket tydeligt viste sig blandt de mange fremmødte på årets Fantasyfestival, der netop er blevet afholdt i Esbjerg. Her kunne de fremmødte også overvære uddelingen af ”DANSK FANTASY PRIS”, hvor henholdsvis Årets Danske Fantasybog, Årets Danske Fantasydebutant og Årets Danske Fantasyforside blev kåret.

Filosofisk og smuk billedbog om en bæredygtig fortid og fremtid26.8.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Kleinschmidt har skrevet en smuk og poetisk historie om to søstre i en fjern fortid, inspireret af den amerikanske Ursula Le Guins feministiske essay "Bæreposeteorien" om fiktion, der bl.a. argumenterer for, at der findes en anden og mere bæredygtig måde at fortælle historier på. I stedet for at fortælle spyddets, heltemandens og jægerens historie, fortæller Kleinschmidt samlernes historie.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum