Dansk Mode & Textil

Modebranchen når rekord-niveau takket være eksportvækst

Del

De danske modevirksomheder har aldrig solgt mere tøj end i 2018, hvilket skyldes en stærk evne til at eksportere. Siden finanskrisen er eksporten steget 68 % til 31 mia. kr.. Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil forud for Copenhagen Fashion Week. Brancheorganisationen fortæller samtidig, at branchen står over for store forandringer i 2019.

Den danske modebranche mødes i disse dage for at fremvise og sælge den kommende sæsons kollektioner under Copenhagen Fashion Week. Og det er en branche i fortsat vækst, der mødes.

De danske modevirksomheder har nemlig aldrig solgt så meget tøj som i 2018. Den samlede omsætning landede på 47 mia. kr., hvilket er det højeste niveau nogensinde, og 4,1 % højere end året forinden. Det viser en ny analyse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

”Det er en imponerende bedrift, at modebranchen fortsætter med at vokse. Siden finanskrisen har de danske modevirksomheder styrket og udbygget deres position. Og det er ikke udelukkende de store virksomheder, der trækker læsset. Også de små og mellemstore virksomheder bidrager til den positive udvikling,” siger Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil.

Eksporten er afgørende for succes

Det er eksporten af dansk mode, der driver væksten. Og her fortsætter modebranchen med at bygge på. Eksporten steg i 2018 til 31 mia., hvilket betyder, at eksporten udgør 65 % af det samlede salg. Det er fortsat Tyskland, der er den klart største aftager af danske modevarer efterfulgt af Sverige og Holland.

”Eksport er afgørende, hvis man vil have succes, og det har de danske modevirksomheder været bevidste om de sidste 10 år. Derudover er man nødt til at have en klar strategi for e-handel, ligesom man selvfølgelig skal have et stærkt brand og designmæssigt udtryk. Det gælder uanset, om vi taler dame-, herre- eller børnemode,” siger Thomas Klausen.

Eksporten af dansk mode er i løbet af 20 år steget 149 %. I 1999 udgjorde eksporten af beklædning bare 12,5 mia. kr. Ser man isoleret på eksporten siden finanskrisen, er den steget 68 %.

Men det kræver en indsats, hvis de danske modevirksomheder skal fortsætte den flotte vækst. Sidste kvartal af 2019 bød på voldsomme udfordringer i hele den europæiske detailhandel, og generelt står modebranchen over for store omvæltninger.

”Salgskanalerne er fortsat under forandring. Der sælges mere og mere tøj online, og den fysiske detailhandel bliver naturligvis påvirket af det. Samtidig er der flere makroøkonomiske og politiske forhold, der påvirker branchen. Derudover er det også nødvendigt, at modebranchen tager større skridt i retningen af at blive mere bæredygtig og ansvarlig. Det er den måske allervigtigste dagsorden disse år,” siger Thomas Klausen.

Han er dog ikke i tvivl om, at de danske modevirksomheder er godt rustet til at imødegå de mange forandringer.

”Historisk set har branchen altid formået at overvinde store forandringer og udnytte dem til at tage næste skridt. Derfor er jeg også meget fortrøstningsfuld trods de store forandringer, branchen står over for,” slutter Thomas Klausen. 

Vedlagt: Oversigt over udviklingen i den danske modebranche, herunder de ti største eksportmarkeder og produktionslande. Derudover en graf der viser udviklingen over en tiårig periode. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Salget af dansk mode siden finanskrisen.
Salget af dansk mode siden finanskrisen.
Download
Adm. direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen
Adm. direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil
Dansk Mode & Textil
Birk Centerpark 38
7400 Herning

97117200http://www.dmogt.dk

Dansk Mode & Textil er brancheorganisationen for de danske mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder. Vores eksperter rådgiver dagligt mere end 800 medlemsvirksomheder, og som branchens naturlige omdrejningspunkt varetager vi branchens interesser i relevante nationale og internationale forhold.
Læs mere på dmogt.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Brancheorganisationer frygter corona-konsekvenser for vigtigt eksporterhverv: Opfordrer til akut politisk handling29.3.2020 17:22:58 CESTPressemeddelelse

De to brancheorganisationer Wear og Dansk Mode & Textil efterlyser hjælpepakker, der tager højde for de særkender, der præger mode-, sports- og tekstilbranchen med en eksport på mere end 35 mia.kr. De to organisationer præsenterer fire konkrete initiativer, der kan hjælpe en branche, der står til at tabe 20 mia. i omsætning som følge af COVID-19.

Mode- og tekstilbranchen efterlyser yderligere politiske indgreb16.3.2020 15:01:29 CETPressemeddelelse

Mode- og tekstilbranchen er hårdt ramt af coronavirussets udbrud. Brancheorganisationen for de danske mode- og tekstilvirksomheder fremsætter konkrete forslag til de danske politikere: Gør det lettere for virksomheder at få udleveret ubetalte varer fra konkursramte butikker og pålæg butiksudlejere at reducere huslejen. Ellers vil det få store konsekvenser for danske mode- og tekstilvirksomheder, advarer Dansk Mode & Textil.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum