Lolland Kommune

Mobil valgbus rykker ud

Del

Tirsdag den 16. november 2021 er der kommunal- og regionsrådsvalg. For at øge valgdeltagelsen bliver der i uge 42, 43 og 44 sendt en valgbus rundt i Lolland Kommune, der gør det nemt at brevstemme for alle, som gerne vil stemme før valgdagen. Bussen kommer i løbet af ugerne forbi 12 steder i kommunen.

”Med valgbussen bringer vi kommunalvalget tættere på vælgerne. Det gør vi i håbet om, at flere husker eller får lyst til at stemme, hvis det er nemt. Den primære målgruppe er selvfølgelig de vælgere, der bor i lokalområder, hvor der er langt til valgstedet eller til de faste brevstemmesteder. Men alle, som har lyst, kan bruge tilbuddet,” forklarer Henrik Madsen, som er souschef i Strategi og Politik i Lolland Kommune.

”Valgbussen er et af flere initiativer, hvor vi sætter fokus på, at det er vigtigt at deltage i demokratiet og at gøre brug af muligheden for at få indflydelse på kommunen. Det er ikke sikkert, alle er klar til at stemme, når valgbussen kommer forbi, men så er den i hvert fald en påmindelse om, at der snart er valg,” fortæller Henrik Madsen og fortsætter:

”Ved sidste kommunalvalg i 2017 lå stemmeprocenten i Lolland Kommune på 68,6, så der er plads til forbedring. Denne gang satser vi på at komme tættere på de 73,4 procent, vi nåede op på ved valget i 2013.” 

Valgbussen kører i uge 42, 43 og 44 rundt til i alt 12 skoler, forsamlingshuse og andre steder i kommunen, hvor alle stemmeberettigede har mulighed for at komme forbi og brevstemme til kommunalvalget og/eller regionsrådsvalget. Hvis du er over 60 år, kan du også brevstemme til ældrerådsvalget. For at brevstemme skal du blot medbringe gyldig legitimation såsom sundhedskort, kørekort eller pas.

Valgbussen er etableret takket være støtte fra en statslig pulje, der netop giver kommunerne mulighed for at afprøve mobil brevstemmeafgivning.

Her kommer valgbussen ml. kl. 10 og 17

Mandag 18. oktober: Vindeby Forsamlingshus, Toftevej 135, Vindeby                           

Tirsdag 19. oktober: Utterslev Præstegård, Gallevej 67, Utterslev

Onsdag 20. oktober: Langø Forsamlingshus, Stendyssevej 2, Langø    

Torsdag 21. oktober: Vestenskov Skole, Vestenskovvej 51, Vestenskov

Mandag 25. oktober: Halstedhus Efterskole, Horslundevej 6

Tirsdag 26. oktober: Stokkemarke Kulturhus, Tjennemarkevej 4, Stokkemarke

Onsdag 27. oktober: Svanevigcentret, Birketvej 94, Bandholm

Torsdag 28. oktober: Hunseby Forsamlingshus, Skelstrupvej 2, Hunseby

Mandag 1. november: Maribo Gymnasium, Refshalevej 2, Maribo (OBS: fra kl. 09.00 – 15.30)

Tirsdag 2. november: Brandstrup Stadionhus, Brandstrupvej 42, Brandstrup           

Onsdag 3. november: Bursø Beboerhus, Bursøvej 45 B, Bursø

Torsdag 4. november: Fuglse Beboerhus, Møllevej 26 B, Fuglse

Sådan brevstemmer du

Selve brevafstemningen foregår på samme måde, som hvis du brevstemmer i Bibliotek og Borgerservice: Når du har fremvist gyldig legitimation, får du udleveret en farvet konvolut og en stemmeseddel, som du selv skal udfylde med partibogstav eller partinavn og eventuelt navn på den kandidat, du vil stemme på. Når du har udfyldt stemmesedlen, skal du lægge den i den tilhørende konvolut og aflevere den til medarbejderen. Konvolutten bliver derefter lagt i en yderkuvert sammen med et følgebrev, som du skal underskrive.

Fortryder du din brevstemme, har du mulighed for at brevstemme igen. Det er din sidste stemme, der tæller. Vælger du at brevstemme, kan du dog ikke også stemme på selve valgdagen.

Du kan også brevstemme i Bibliotek og Borgerservice

Alle stemmeberettigede kan også brevstemme i Bibliotek og Borgservice frem til og med fredag den 12. november. Du kan brevstemme alle de steder i Danmark, hvor der er mulighed for at brevstemme, uanset hvilken kommune du bor i.

Du kan stemme i Bibliotek og Borgerservice i Lolland Kommune følgende dage og tider:

Maribo

Mandag - tirsdag kl. 10-17

Torsdag - fredag kl. 10-17

Fredag 12. november kl. 9-17

Nakskov

Mandag – fredag kl. 10-17

Lørdag 6. november kl 9-12

Fredag 12. november kl. 9-17

Læs mere om kommunalvalget på www.lolland.dk/valg

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum