Haderslev Kommune

Mindre virksomheder opdager ikke administrationsgebyr i e-boks

Del

2500 virksomheder modtager i disse dage post i deres e-boks fra Haderslev Kommune med opkrævning af administrationsgebyr for erhvervsaffald. Sidste år måtte kommunen rykke omkring 600 virksomheder for betaling, hvoraf cirka 100 ikke har betalt endnu.

De virksomheder, der skal betale administrationsgebyr for erhvervsaffald, modtager i disse dage en regning på 292 kroner fra Haderslev Kommune. Mange virksomheder opdager dog ikke, at der en sendt en regning til virksomheden.

”Vores erfaring er desværre, at rigtig mange virksomheder overser administrationsgebyret for erhvervsaffald. Det er især enkeltmandsvirksomheder, der ikke opdager, at de får en regning i e-boks, fordi de ikke ved, at der er en e-boks tilknyttet deres virksomhed”, siger Anne-Mette Fauerholm Michelsen, chef for Borgerservice, IT og Digitalisering i Haderslev Kommune.

Det resulterede sidste år i, at kommunen måtte sende helt op til tre rykkere til 600 af de omkring 2500 virksomheder, der havde fået en regning.

”Når vi er i kontakt med virksomhederne, oplever vi, at mange enkeltmandsvirksomheder tror, at vi sender post til dem i deres private, digitale post. Men har man et cvr-nummer, skal man ifølge loven også oprette en e-boks til sin virksomhed, og det er den, vi som myndighed skal bruge, når vi skriver til virksomheden,” siger Anne-Mette Fauerholm Michelsen.

Haderslev Kommune håber på, at man med information kan nå flere af virksomhederne i år, så man ikke skal sende rykkere og deraf følgende ekstraudgifter til lige så mange virksomheder i forbindelse med udsendelsen af dette års administrationsgebyr.

Virksomheder skal oprette deres e-boks på virk.dk, hvor man også kan finde hjælp til at sætte e-boksen op til at sende posten videre til sin private, digitale post eller til virksomhedens mailsystem. Har man brug for hjælp, kan man henvende sig på bibliotekerne. Husk at medbringe virksomhedens Nem-ID.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum