Furesø Kommune

Midler til bedre normeringer i dagtilbud fordelt for 2023

Del
Udvalg for Børn og Skole har fordelt 3,1 mio. kr., som Furesø Kommune får fra staten til at forbedre normeringerne i kommunens dagtilbud i 2023. Alle dagtilbud får midler i 2023.

Udvalg for Børn og Skole fordelte den 29. november 2023 de nye midler fra den statslige pulje til minimumsnormeringer. De fordeltes ligeligt efter børnetallet i dagtilbuddene. Det betyder fx, at dagtilbuddet Paletten i Farum modtager ca. 120.000 kr. i ny minimumsnormering, mens Børnehuset Søndersø modtager ca. 230.000 kr.

De 3 mio. kroner kommer oveni de 7 mio. kroner, som kommunen i forvejen har fået i 2023 og som er fordelt samt ekstra 2 mio. kr. fra takstoverskuddet fra forældrebetaling. Det betyder, at Furesøs dagtilbud har fået 12 mio. kr. til at ansætte flere medarbejdere og forbedre normeringerne. Og det selvom Furesø allerede i dag lever op til minimumsnormeringerne i vuggestuer og børnehaver.

”Jeg er glad for, at vi i Furesø har valgt at fordele midlerne til minimumsnormeringerne for 2023 ubeskåret ud til alle dagtilbud i Furesø. Vi ved, hvor vigtigt det er med en tidlig indsats for de mindste børn, og jeg er glad for, at dagtilbuddene kan ansætte flere gode pædagogiske kræfter til det vigtige arbejde med at støtte alle Furesøs småbørn i deres trivsel, udvikling og læring i dagtilbuddene,” siger Muhammed Bektas (A), formand for Børn og Skole.

Udvalget har tidligere besluttet, at knap 3 mio. kr. af de 7 mio. kr., der kom fra statslige puljer i 2020, 2021 og 2022 især skulle tilgodese de dagtilbud, som har flest børn og familier i udsatte positioner og dernæst til alle dagtilbud. Til dagtilbud med mange udsatte, er der større behov for at sparre og vejlede børn og forældre. Derfor anvendes ressourcerne bl.a. til at øge andelen af pædagoguddannet personale med henblik på at styrke kvaliteten i forhold til især sprogarbejdet og forældresamarbejdet.

”Det er hjerteblod for mig, at vi sikrer gode normeringer i vores dagtilbud. Jeg er glad for, at det er lykkedes os at være ambitiøse her, samtidig med, at vi har måtte finde store besparelser andre steder i kommunen. Vi ved, at gode normeringer er afgørende for en god udvikling for alle børn og for et godt og attraktivt arbejdsmiljø for vores pædagogiske medarbejdere,” siger Anders Medum Groth (B), næstformand for Børn og Skole.

Furesø lever allerede op til minimumsnormeringerne

Byrådet har gennem de seneste år tilført ekstra midler til dagtilbudsområdet til minimumsnormeringer. Det betyder, at Furesø Kommune siden 2020 har levet op til minimumsnormeringerne på max. 3 børn pr. voksen i vuggestue og max. 6 børn pr. voksen i børnehave. I Furesø er normeringen 2,9 pr. barn i vuggestuer og 5,6 i børnehaver.

Kontakter

Anders Medum Groth

Næstformand i Børn og Skole
Medlem af Natur og Klima
Medlem af Børn og Ungeudvalget

mdg1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum