Turbine Forlaget A/S

Michael Mørkøv er klog, frygtløs og loyal

Del

Det kræver sin mand at gøre det til en afgørende del af sin cykelkarriere at køre andre frem til de sejre, der giver pladsen i rampelyset og de største overskrifter. Men Michael Mørkøv har skabt sig en glorværdig karriere og opnået stor anerkendelse i den internationale cykelverden, som den bedste inden for leadout. Og når disciplinen er banecykling, står han selv øverst på skamlen.

Michael Mørkøv (tv) og Carsten Ritter (th) har sammen skrevet bogen om Mørkøvs vej ind i cykelsporten. Foto: ©Rumle Skafte
Michael Mørkøv (tv) og Carsten Ritter (th) har sammen skrevet bogen om Mørkøvs vej ind i cykelsporten. Foto: ©Rumle Skafte

”Jeg er stoppet med ham, når han skulle tisse. Jeg har kørt med noget af hans mad i lommerne, så han ikke skulle transportere unødig vægt rundt. Mit arbejde som leadout ser jeg ikke kun som noget, der foregår på de sidste 500 meter af etapen. Det foregår hele dagen. Også dagen før for den sags skyld. At bygge sprinteren op til denne etape. Fortælle ham om, hvordan det bliver. Forberede ham mentalt. Det bruger jeg selv meget tid og energi på. Jeg føler også, at det giver pote,” fortæller Michael Mørkøv om sin rolle for Mark Cavendish under Tour de France i 2021 til Carsten Ritter, der er forfatter til Michael Mørkøv – Min vej.

Som journalist har Carsten Ritter fulgt cykelsporten tæt i mere end 20 år. Michael Mørkøv fangede hans opmærksom på en særlig måde, for Mørkøv er ikke som de fleste andre cykelryttere. Mørkøv er rytteren, der sætter en ære i at hjælpe andre frem. Og han gør det så godt, at sprinterne vil have ham på deres hold, og holdene står i kø og vifter med kontrakttilbud. Michael Mørkøv besidder en sjælden ydmyghed, der kombineret med flid, dedikation og knivskarp analyse af både egne evner og cykelløbets udvikling, gør ham til verdens bedste leadout-rytter. Det siges, at han i en spurt kan se ind i fremtiden. Han er snu, frygtløs og loyal og glæder sig over at se holdkammerater tage sejren.

Sammen med Carsten Ritter fortæller Michael Mørkøv om sin vej ind i cykelsporten. Han var ikke et lysende talent, da han begyndte i Lyngby Cycle Club, men han elskede sporten og lod sig ikke slå ud af nederlag. Historien om Michael Mørkøv er fortællingen om en tømrerlærling, der med stædighed og hårdt arbejde ender som verdensstjerne inden for cykelsporten. Både på landevejen, men også inden for banecykling, hvor han både er olympisk mester, verdensmester og europamester.

Det er også fortællingen om mennesket Mørkøv med udfordringer, opture og nedture og familiemennesket, der insisterer på, at det er muligt at bo i Danmark, hvor familien trives, og stadig gøre sig gældende som en af verdens bedste cykelryttere.

Fakta om bogen:

Titel: Michael Mørkøv – Min vej
Forfatter: Michael Mørkøv og Carsten Ritter
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740679786
Sidetal: 344
Vejl. pris 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 21. juni 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Michael Mørkøv (tv) og Carsten Ritter (th) har sammen skrevet bogen om Mørkøvs vej ind i cykelsporten. Foto: ©Rumle Skafte
Michael Mørkøv (tv) og Carsten Ritter (th) har sammen skrevet bogen om Mørkøvs vej ind i cykelsporten. Foto: ©Rumle Skafte
Download
Forside til "Michael Mørkøv – Min vej" af Michael Mørkøv og Carsten Ritter
Forside til "Michael Mørkøv – Min vej" af Michael Mørkøv og Carsten Ritter
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum