Merkur Andelskasse

Merkur siger farvel til negative renter

Del

Efter 10 år med renter i minus siger det bæredygtige pengeinstitut nu med glæde farvel til de ’unaturlige’ og upopulære negative renter. Og direktøren håber, at det bliver for altid.

Der gik ikke mange timer fra Nationalbanken meldte ud, at den ændrer den vejledende såkaldte foliorente med 0,75 procentpoint, før beslutningen blev truffet. Merkur dropper de negative renter for både private og erhvervskunder – og det sker med glæde, siger administrerende direktør Charlotte Skovgaard:

- Det var den nemmeste beslutning, at nu hvor renten stiger, så tager vi med stor fornøjelse imod muligheden for at tage afsked med det negative rentemiljø, som både er unaturligt og forståeligt nok upopulært blandt vores kunder.

Merkur hæver derfor renten, så ingen kunder skal betale negative renter på at have penge stående i banken.

De mest klimavenlige lån har fortsat lav rente

Rentestigninger er dog ikke altid ensbetydende med gode nyheder for forbrugerne, for de betyder også, at renter på lån typisk vil stige for langt de fleste låneprodukter i markedet, og at det derfor generelt bliver dyrere at låne penge.
Merkur har dog valgt at friholde en række af de mest klimavenlige lån fra rentestigninger, så renten på de lån er uændret.
Det sker for fortsat at fastholde indsatsen for den grønne omstilling, forklarer direktøren:

- Vi går ikke på kompromis med vores arbejde for at bidrage til klimaindsatsen, og for os som pengeinstitut kan vi på den helt korte bane bl.a. gøre det ved at tilbyde vores kunder attraktiv finansiering af klimaforbedrende tiltag, lyder det fra Charlotte Skovgaard.

Derfor vil f.eks. lån til køb af elbil samt til diverse såkaldte Klimalån, til energirenoveringer og klimaløsninger til både private og erhverv, gå helt fri af rentestigninger for helkunder.

Privatkunder i Merkur kan desuden se frem til, at renten på private pensionsopsparinger nu også bliver en bedre forretning, når de ikke længere bliver opkrævet negativ rente, men kan se frem til en positiv rente på 0,5% på op til 25.000 kr. af opsparingen.

De opsparinger, der hele tiden har været friholdt fra negativ rente, som f.eks. børneopsparinger, vil fortsat have positiv rente.

Forhåbentligt et endeligt farvel til negative renter

Adm. direktør Charlotte Skovgaard lægger ikke skjul på, at det er en glædens dag, at Merkur nu kan tage afsked med negative renter, og hun håber, at det varer ved:

- Intet er selvfølgeligt for evigt, men jeg håber nu alligevel, at vi nu kan sige endegyldigt farvel til de negative renter i rigtig lang tid. Det er en helt naturstridig situation for kunderne, at det ikke kan betale sig at spare op, og det er sandt at sige også svært at drive bank under de vilkår.

Merkur følger derfor tæt med i Nationalbankens rentesatser, også fremover.

Renteændringerne træder i kraft pr. 1. oktober 2022.

For en fuld liste over renteændringerne, se her:
Prisændringer fra 1. september til 1. oktober 2022 (merkur.dk)


Pressekontakt: Kommunikations- og Pressechef Mette Offenberg, direkte tlf: 6265 6735, meo@merkur.dk

Nøgleord

Links

Information om Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse
Merkur Andelskasse
Vesterbrogade 40
1620 København V

http://Merkur.dk

Merkur Andelskasse er det eneste større pengeinstitut herhjemme, hvor forretningsmodellen er helt og holdent bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed.
Merkur er B Corp og desuden medstifter af Global Alliance for Banking on Values (GABV), som består af mere end 60 værdibaserede banker på alle kontinenter.

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

50 år 22. marts: Alex Andersen, Kredit- og økonomidirektør i Merkur Andelskasse15.3.2022 15:48:08 CET | Pressemeddelelse

Aalborg: CFO i Merkur Andelskasse Alex Andersen runder 50 år tirsdag d. 22. marts. Han har siden 2018 været en del af direktionen i det bæredygtige pengeinstitut, hvor han med fast arbejdssted i Aalborg har haft ansvaret for kredit, økonomi, compliance og hvidvask . Alex Andersen kom til Merkur fra stillinger som bl.a. kreditchef i hhv. Jutlander Bank og Sparekassen Himmerland. Han fratræder efter eget ønske Merkur ved udgangen af maj 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum