Merkur Andelskasse

Grøn andelskasse giver fridag til medarbejdere på bagkant af historisk halvårsregnskab

Del

Merkur Andelskasse leverer i år et ekstraordinært positivt halvårsregnskab. Det kan andelshaverne naturligvis mærke i deres afkast, og administrerende direktør Charlotte Skovgaard går nu skridtet videre og giver alle medarbejdere i Merkur en ekstra fridag.

Charlotte Skovgaard har været adm. direktør i Merkur siden 2019.
Charlotte Skovgaard har været adm. direktør i Merkur siden 2019. Malene Nelting

I de seneste år har Merkur Andelskasse gennemgået en større transformation med henblik på at sikre bedre kundeoplevelser, økonomisk bæredygtighed og orden i penalhuset. Andelskassens medarbejdere har ydet en stor indsats som har været helt afgørende for, at det nu bærer frugt. Merkur afslutter første halvår med et resultat på 40,1 mio. kr. før skat. Det kan særligt tilskrives stigende renteniveau og fornuftigt afkast på aktier og obligationer, men også stigende forretningsomfang hos kunderne.

I forlængelse af det flotte resultat, som opjusterer værdien af kundernes andele, bruger adm. direktør, Charlotte Skovgaard, også anledningen til at takke medarbejderne for indsatsen med en fridag. For ”når det går ekstraordinært godt, skal det fejres med mere end jordbærkager” udtaler Charlotte Skovgaard om de seneste års arbejde og uddyber:

Det er i min optik et sundt princip, at alle mærker, når det går godt, for alle mærkede også i de år, hvor vi måtte spænde livremmen ind. Merkurs medarbejdere har arbejdet dedikeret og loyalt ind i ambitionen om at skabe et bæredygtigt men også professionelt alternativ til den almindelige bank med dette flotte resultat. Derfor skal de også mærke fremgangen ikke kun fra tilfredse kunder, men også for dem personligt. Netop fordi alle har arbejdet hårdt, er det oplagt at kvittere for den store indsats med en fridag”

Resultatet viser, at det er muligt at være til gavn for mennesker, samfund og natur og samtidig skabe sund forretning. Charlotte fortsætter om at balancere værdier og økonomisk bæredygtighed i forretningen:

I Merkur er vi stolte af vores værdier, og vi bygger vores forretning i forlængelse af dem. Min oplevelse er, at kunderne også vælger os til på grund af dem, ligesom mange arbejder her, fordi vi har et højere formål og øje for medarbejdernes trivsel. Når vi så lykkes med at forene engagement for bedre klima og miljø med økonomisk bæredygtighed, så skal det fejres med mere end jordbærkager.

Merkur Andelskasse har siden sin begyndelse i 1982 haft stærke værdier og er ikke bange for at hæve barren i sektoren. Det kommer til udtryk i blandt andet andelskassens minimumskriterier og ydelser, hvor du f.eks. kan få en lavere rente, jo mere CO2 du sparer ved at udskifte din varmekilde, men også afslag til boliger med olie- eller gasfyr medmindre fyret erstattes med et mere klimavenligt alternativ.

Nøgleord

Kontakter

Links

Merkur Andelskasse er det eneste større pengeinstitut herhjemme, hvor forretningsmodellen er bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed. Merkur er B Corp-certificeret, samt medstifter af Global Alliance for Banking on Values (GABV), som består af mere end 60 værdibaserede banker på alle kontinenter.

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Kryds fingre for, at regeringen forstår at bruge ekspertpanelets anbefalinger rigtigt. Ellers kan CO2 afgiften ramme pilskævt og gøre mere skade end gavn21.2.2024 19:28:22 CET | Pressemeddelelse

Kloden brænder bogstavelig talt under vores fødder. Derfor er der, trods visse lyspunkter i eksperttådets anbefalinger om en CO2 afgift på landbruget, al mulig grund til at være bekymret, særligt for økologien. Det mener de i Merkur Andelskasse, grønt pengeinstitut for en betragtelig del af Danmarks økologiske, biodynamiske og regenerative landbrug.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye