Lev

Mennesker med udviklingshandicap vil ikke flyttes rundt med

Del

Der skal ikke gennemføres forsøg med mennesker med udviklingshandicaps lejerettigheder. Vi vil ikke flyttes rundt med, bare fordi kommunen synes, det er ”mest hensigtsmæssigt”.

Det siger Lev, der i dag har afholdt sit ordinære repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet udtaler:

Regeringen har fremsat et lovforslag, der betyder, at der kan gennemføres forsøg, hvor lejere i for eksempel botilbud opført efter almenboligloven kan få opsagt deres lejemål, hvis behovet for hjælp ændrer sig.

Lovforslaget vil betyde, at mange mennesker med udviklingshandicap fremadrettet vil få markant dårligere beskyttelse af deres lejerettigheder. Udelukkende fordi de har et handicap, som gør, at de har behov for hjælp i dagligdagen.

Lev insisterer på, at ændringer i menneskers behov for hjælp skal løses ved at ændre på den hjælp, som de modtager i det daglige – ikke ved at flytte mennesker fra deres bolig. Med lovforslaget frygter vi en åben ladeport for tvangsflytning af mennesker med handicap. Kommuner i forsøget får reelt frit spil til at flytte rundt på beboere i botilbud efter almenboligloven. Det er urimeligt – og er i strid med værdierne i dansk handicappolitik og principperne i FN’s handicapkonvention, som Danmark har ratificeret.

Repræsentantskabet opfordrer indtrængende til, at forslaget trækkes tilbage.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lev

Lev
Lev
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

36 35 96 96https://www.lev.dk

Lev er en privat landsdækkende organisation for mennesker med udviklingshandicap, pårørende og andre interesserede - dannet i 1952.

Følg pressemeddelelser fra Lev

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lev

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum