LevLev

Sundhedskonference om ulighed i sundhed

Del
En ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF) viser, at personer med udviklingshandicap i gennemsnit dør knap 20 år tidligere end resten af befolkningen. Derfor er Lev og Parasport Danmark gået sammen om at lave en sundhedskonference med fokus på netop den målgruppe for at få skabt opmærksomhed på området.

I Parasport Danmark har man gennem en årrække været foruroliget over det stigende antal livsstilssygdomme, man ser blandt atleter med udviklingshandicap på trods af deres deltagelse i idrætsaktiviteter. Screeningerne i sundhedsprogrammerne har vist, at selv om Danmark er et velfærdssamfund, hvor alle bør have lige ret til ydelser i vores sundhedssystem, så er der alligevel borgere, der af forskellige årsager ikke har samme mulighed for at få hjælp til at opretholde et sundt liv. Det skal der gøres noget ved, siger formand for Parasport Danmark, John Petersson:

– Vi har et stort medansvar for at oplyse og nedbryde barrierer i vores sundhedssystem i forhold til borgere med handicap. Derfor glæder det mig, at vi i samarbejde med Lev nu sætter emnet på dagsordenen og med Sundhedskonferencen skaber et forum for dialog og diskussion af udfordringer og løsninger – forhåbentlig til inspiration for alle, der i en eller anden grad er i berøring med målgruppen.

Formand for Lev, Anni Sørensen, er enig og glæder sig over, at der kommer øget fokus på et vigtigt emne:

– Jeg er glad for, at vi sammen med Parasport Danmark og Special Olympics Danmark med sundhedskonferencen sætter fokus på den bekymrende ulighed i sundhed for mennesker med udviklingshandicap. Sammen skal vi finde løsninger der fremmer livsglæde, trivsel og sundhed. Og sammen skal vi arbejde for at sikre, at mennesker får den nødvendige hjælp og støtte til at leve et aktivt og godt liv fyldt med tryghed og gode fællesskaber.

Sundhedskonferencen kickstarter tre dages Special Olympics Idrætsfestival for mennesker med udviklingshandicap, der afvikles 20.-22. maj i Kolding – med stævnecentrum i Sydbank Arena, hvor konferencen finder sted. Til idrætsfestivalen forventes omkring 1.000 deltagere, der skal dyste i 13 forskellige idrætsgrene og derudover får tilbudt en sundhedsscreening som en del af Special Olympics’ sundhedsprogram ”Healthy Athletes”. Det indebærer, at hver enkelt deltager får undersøgt tænder, syn og fysisk tilstand, ligesom der ydes rådgivning om sund kost, vægt, blodtryk, sundhed m.v.

Fakta: Sundhedskonferencen
Sundhedskonferencen afholdes den 20. maj 2022 fra kl. 9-16 i Sydbank Arena i Kolding. Oplægsholderne sætter blandt andet fokus på, hvordan man klæder bosteder og institutioner på til at anvende idræt og bevægelse pædagogisk, og hvordan man gennem fysisk aktivitet kan arbejde med forebyggelse og sundhedsfremme. Konferencen kører i to spor med i alt 11 oplæg og en afsluttende paneldebat og retter sig mod både fagprofessionelle, embedsværk og politikere i kommunerne.
Find mere information på Sundhedskonference: Fokus på borgere med udviklingshandicap - parasport.dk

Fakta: Markant overdødelighed blandt personer med udviklingshandicap
Læs hele rapporten fra Statens Institut for Folkesundhed og Levs kommentarer til rapporten her: Ny undersøgelse: Markant overdødelighed blandt personer med udviklingshandicap (lev.dk)


Fakta: Special Olympics Idrætsfestival
Idrætsfestivalen afvikles i dagene 20.-22. maj i Kolding. Målgruppen er voksne med udviklingshandicap, og der forventes op mod 1.000 deltagere. Der er aktiviteter i 13 idrætsgrene.
Læs mere på idrætsfestivalens hjemmeside https://so-if.dk/

 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Lev

Lev
Lev
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

36 35 96 96https://www.lev.dk

Lev er en privat landsdækkende organisation for mennesker med udviklingshandicap, pårørende og andre interesserede - dannet i 1952.

Parasport Danmark, der blev stiftet i 1971, arbejder for at alle mennesker med handicap eller særlige behov skal have mulighed for at dyrke idræt, bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere nye aktiviteter og tilbud i klubber over hele landet.

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Lev

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lev

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye