Aarhus Universitet: Arts

Medieforsker modtager hæderspris

Del

Lektor Stine Liv Johansen modtager en hæderspris for sit arbejde med digital dannelse og kommunikation. Prisen uddeles af Forbundet Kultur og Information og gives til personer, der gør et særligt stykke arbejde inden for det kultur- eller bibliotekspolitiske område.

Foto: Hans Christian Jacobsen
Foto: Hans Christian Jacobsen

”Du er en stærk drivkraft, der bidrager til at styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund - og debatten om digital dannelse i børnehøjde. At du formidler din forskningsbaserede viden, så alle kan forstå det, og taler til både børn og forældre - uden at bruge den løftede pegefinger.”

Sådan lyder en del af begrundelsen fra prisudvalget, hvorfor lektor Stine Liv skulle modtage hædersprisen fra Forbundet Kultur og Information. Netop perspektivet i børnehøjde er noget Stine Liv forsøger at ramme.

”Jeg har i min forskning særligt fokus på børn og unges perspektiver på deres digitale liv. Når vi spørger børn og unge selv, ser vi andre perspektiver på den debat, der ofte kører og den bekymring, vi som voksne tit har. Og det er de perspektiver, jeg forsøger at formidle til forældre og fagpersoner.”

Stine Liv Johansen er foruden at være lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet også formand for Medierådet for Børn og Unge. Hun har sammen med Malene Charlotte Larsen udgivet bogen ’Børn, unge og medier’.

Prisen er på 25.000 kr. og uddeles på forbundets generalforsamling.

Om Døssing prisen

Døssingprisen er Forbundet Kultur og Informations hæderspris. Prisen bliver uddelt hvert andet år i forbindelse med forbundets generalforsamling. Prisen på 25.000 kr. gives til enkeltpersoner og/eller grupper, som har ydet en påskønnelsesværdig indsats inden for det kultur- eller bibliotekspolitiske område.

Kontakter

Stine Liv Johansen
Institut for Kommunikation og Kultur
Center for Børns Litteratur og Medier
Mail: stineliv@cc.au.dk
Mobil: 23834649
Twitter: @StineLiv

Billeder

Foto: Hans Christian Jacobsen
Foto: Hans Christian Jacobsen
Download

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Ny forskningsoversigt: Skarpere forståelse af børns læselyst efterlyses11.11.2021 12:00:25 CET | Pressemeddelelse

Det står sløjt til med danske børns lyst til at læse, og det vækker bekymring både hos politikere, i skolen og i den brede offentlighed. Men hvad er læselyst egentlig, og hvordan vurderer man den? At blive skarpere på det er en forudsætning for en bedre dialog om børns læselyst og kan danne grobund for nye initiativer til at styrke læselysten. Den nye forskningsoversigt i DPU og Nationalt Center for Skoleforsknings e-bogsserie ’Pædagogisk indblik’ giver en række bud på, hvordan man med udgangspunkt i forskningsviden kan undersøge og stimulere børns læselyst.

Hvad betød corona-nedlukningerne for læreres brug af informationsteknologi?2.11.2021 14:02:04 CET | Pressemeddelelse

Erfaringerne med at skulle omlægge den fysiske undervisning til digital fjernundervisning gjorde ikke lærerne mere negativt stemte over for brugen af computere og digitale værktøjer i undervisningen. Tværtimod steg brugen også efter den første bølge af corona-nedlukninger var slut. Det viser en ny undersøgelse af læreres brug af it i undervisningen efter coronapandemien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum