Hotel- og Restaurantskolen

Medaljer til 131 nyuddannede

Del

Legater til en værdi af en halv million og 131 medaljer er i dag blevet tildelt nyuddannede kokke, tjenere, receptionister, catere og ernæringsassistenter, der har gjort det ekstra godt ved deres svendeprøver det seneste år på Hotel- og Restaurantskolen.

Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F

I alt 131 elever blev tildelt medaljer og legater fra den hårdt trængte hotel- og restaurationsbranche ved årets medaljefest på skolen.

- I er branchens guld. Ikke bare fordi I har fået medaljer – men fordi I vil arbejde inden for vores fag. Der er så så meget brug for nogen som jer. Dygtige håndværkere. Mennesker, der vil skabe livsglæde og nydelse for andre. Mennesker, der ikke bare taler om at skabe bæredygtighed og ansvarlighed for vores fødevareforbrug, men skaber forandringerne i praksis, sagde direktør på Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til eleverne. 

Hun mindede i sin tale om, at årets medalje-elever er en sjælden vare i en branche, der efter coronakrisen mangler arbejdskraft mere end nogensinde.

- I har længe været en massiv mangelvare. Det er kun blevet værre efter corona. Mens Danmark og København har fået placeringer i den absolutte verdensklasse for gastronomien i vores restauranter, så er det - sagt meget firkantet - alt for få, der vil sørge for, at maden kommer på bordet, bliver serveret og produceret. I er det levende eksempel, der heldigvis kan jage det værste sortsyn væk. Heldigvis har vi jer! Tak for det.

30 svende fik legater

Udover medaljer blev der uddelt en række særpriser og legater – og her udmærkede 21 kvinder og ni mænd sig.

Fire svende modtog Hotel- og Restaurantskolens Udviklingsfonds Rejselegat på hver 25.000 kr. for meget stor faglighed krydret med, at de har arbejdet målrettet og kreativt. Det er slidere, der har læst og trænet ekstra for at nå helt til tops. 

De fire er: Kok Claes Tank Jensen (The Waters), tjener Liva Lund Nielsen (Christianshøjkroen), ernæringsassistent Teresa Marie Laye (Rigshospitalet) og receptionist Estelle Franklin Holmberg (Avenue Hotel).

Der blev også uddelt legater fra forskellige fonde i branchen til de nye håndværkere. Margot Friberg Fonden uddelte 10 legater a hver 25.000 kr. til: Kok Natacha Walican Branth, kok Mads Lunden Hermansen, kok Daniel Hartvig Tolderlund, kok Lasse Claus Fastø Frank, kok Noah Robertson, tjener Michelle Bonnie Brink Møller, tjener Høgni Olsen, receptionist Celina West Riel, smørrebrød/catere Nina Tamm og Emilie Brundbjerg Lauritzen.

Absalon Fonden uddelte legater til syv elever for 90.000 kroner. Derudover blev Restauratørstiftelsens Legat, Høkerforeningens, Spiegelau Legatet, Danske Bank legatet og Tjenernes Hjælpefonds uddelt.  

Taler, musik og medaljeregn

Efter en mere nedtonet medaljefest sidste år i Scandics Falkonersal var metalfejringen i år vendt tilbage til den stemningsfulde eventsal på skolen.

Tv-vært Jannik Skov førte energisk de 20 deltagere igennem festlighederne, mens gastronomisk chef på Nimb og medlem af skolens Advisory, Mette Dahlgaard, holdt året festtale.

Hun sagde til de nyudlærte, at de skal huske at fejre sig selv:

- Men jeres medaljer er ikke kun jeres fortjeneste. I har også stået i lære et sted, der ville jer og gav jer ansvar. I tog ansvar der, hvor I var lige ved at tippe, men det gjorde I ikke, fordi I rakte ud og fik hjælp fra dem, der var ansvarlige for jer. Og det skal I gøre resten af jeres tid. Nu skal I ud at tage ansvar, men det gør I ikke ved at tage alle opgaver på jer, men at sige: Jeg har brug for hjælp.

Udover medaljeoverrækkelser og taler bød festen på alternativ pop-sound og dj-toner fra Rikke Bronx, mens smagsløgene blev forkælet med en tasting-menu bestående af: porreterrin med urte-broken-gel, ovnbagt torsk med svampemayo og savoykål, charcuteri fra skolens slagter med bagna cauda-creme, fast ost med pære og skolens signaturchokolade med fyld af blå ost. 

Derudover kunne gæsterne nyde østers med peberod, citron og agurk/lime i østersbaren. Bag den lækre mad stod et af skolens kokkehold på 2. hovedforløb - måske næste års kommende medaljemodtagere.

Se alle navne på modtagere af medaljer og legater i vedhæftede liste.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Download
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Download
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Skolens direktør Anne-Birgitte Agger uddeler medaljer sammen med bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen fra 3F
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 18
2500 Valby

http://hrs.dk

Vi vil berige og glæde verden med bæredygtig gastronomi og værtskab. For at nå målet har vi brug for forandringer – i verden og på skolen. Vores 150 medarbejdere står midt i en udviklingsproces og arbejdet med at skabe håndværkere, der modigt, arbejdsomt og kreativt mestrer bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality.

På vores skole har det lige siden 1922 handlet om mad og værtskab. Vi er branchens skole med erhvervsfaglige uddannelser, 10. klasse, EUX og kursusvirksomhed og uddanner dagligt 850 elever og kursister. Læs mere om os på hrs.dk