Dansk Byggeri

May’s tabte nederlag vil ramme byggeriets eksport til Storbritannien

Del

Den britiske parlaments klare nej til premierminister Theresa May’s brexit-aftale med EU vil ramme bygge- og anlægsvirksomhedernes eksport til Storbritannien. Dansk Byggeri er bekymret for, at et af byggeriets absolut vigtigste eksportmarkeder vil miste sin betydning.

Storbritannien er et af de vigtigste markeder for de danske bygge- og anlægsvirksomheder. I 2017 var Storbritannien det næststørste eksportmarked for byggeriet. Og alene fra januar til november 2018 blev der solgt varer som for eksempel vinduer for i alt 4,5 milliarder kr. til Storbritannien

Den dansk regering venter, at især fødevarer-, energi-, og fiskeribranchen herhjemme bliver hårdest ramt, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale. Men byggebranchen bider også negle og venter en tilbagegang i eksporten af både varer og tjenester.

Især eksporten af tjenester vil blive ramt

Dansk Byggeri venter, at bygge- og anlægsbranchens samlede eksport af varer og tjenester til Storbritannien bliver ca. 11 milliarder kr. i 2018. Det er på samme niveau som i 2017.

Men mens eksporten af varer er faldet det seneste år, er det gået fremad med eksporten af tjenester som for eksempel montering af vinduer, etablering af havneanlæg og støbning af fundamenter til havvindmøller i Storbritannien. Og det gør bygge- og anlægsvirksomhedere ekstra sårbare.

- De virksomheder, der sælger services i udlandet, er ofte specialiserede, og de er derfor helt afhængige af at kunne tage deres dygtige og veluddannede folk med sig. Derfor er det afgørende, at det er nemt og enkelt for virksomhederne og trygt for deres medarbejdere at arbejde i udlandet. Men med en hård brexit vil det ikke længere være tilfældet, siger international chef Henriette Thuen, Dansk Byggeri.

Kontakter

International chef Henriette Thuen, htu@danskbyggeri.dk, telefon: 40 98 41 30

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lige stor mangel på opgaver og medarbejdere i byggeriet30.7.2020 10:47:49 CESTPressemeddelelse

Virksomhedernes forventninger til fremtiden bliver ganske langsomt mere positive ovenpå corona og det historiske dyk i april. Det fremgår af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for juli. Lidt overraskende er især industrivirksomhederne blevet mere optimistiske henover sommeren. I byggeriet er virksomhederne nu tilbage ved den samme situation som umiddelbart før coronakrisen, hvor der er lige stor mangel på efterspørgsel og arbejdskraft.

Brug penge fra EU’s genopretningsfond til energieffektiviseringer23.7.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Størstedelen af de 14 milliarder kroner, som Danmark står til at modtage fra EU’s nye fond til genopretning af økonomien oven på coronakrisen, bør bruges på isolering, nye vinduer, intelligent styring af energiforbruget og andre energieffektive tiltag. Det vil både skabe arbejdspladser, hjælpe den grønne omstilling i gang og skabe eksportmuligheder for danske virksomheder i EU, vurderer Dansk Byggeri.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum