Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference

Del

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Samarbejde på tværs

Selvom der i Masterplanen primært fokuseres på faciliteterne, vil man på Sportsrådets anbefaling også tage temperaturen på det lollandske foreningsliv på konferencen og blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive endnu bedre til at samarbejde på tværs af foreninger og lokalområder. Derfor gæster Landbysklyngen Mellem Byerne også konferencen, hvor de vil fortælle om, hvad de har fået ud af at samarbejde på tværs. Det glæder formand for Fritids- og Kulturudvalget Tine Vinther Clausen sig til at høre mere om:

”Hvis vi skal lykkes med at udvikle vores faciliteter, foreninger og vores lokalsamfund, mener jeg, det er helt afgørende, at vi samarbejder på tværs. Det er også grunden til, at ’samarbejde på tværs’, er et af de nye kriterier i Masterplanen, og personligt er jeg rigtig glad for, at det, på Sportsrådets opfordring, bliver et af omdrejningspunkterne på weekendens konference, og at vi får mulighed for at høre mere om erfaringerne fra Landet Mellem Byerne,” udtaler formand for Fritids- og Kulturudvalget Tine Vinther Clausen.

Fleksibel fremtid

Et andet omdrejningspunkt på konferencen er, hvordan vi sikrer, at vi også i fremtiden har fleksible faciliteter, der kan imødekomme borgernes behov og ønsker. Al forskning viser, at borgernes idrætsvaner er under hastig forandring i disse år, og for at gøre deltagerne klogere på denne forandring kommer idrætsforsker fra SDU Jens Høyer Kruse og fortæller om undersøgelsen "Fremtidens Faciliteter". På efterfølgende workshops får foreningerne selv mulighed for at komme med input og ideer til, hvordan de mener, fremtidens faciliteter skal se ud.

Behov for handling

Formand for Sportsråd Lolland Finn Larsen mener, at der er et behov for at sætte fokus på udviklingen på forenings- og facilitetsområdet:

”Selvom det generelt går godt for idrætten, frivilligheden og foreningslivet på Lolland, så kommer vi i de kommende år til at stå over for nogle udfordringer. Kigger vi på medlemstallene, kan vi se, at selv traditionelt stærke idrætter som fodbold og håndbold har svært ved at holde på medlemmerne, og denne udvikling tager vi meget alvorligt i Sportsrådet. Vi mener, at der er behov for handling, før det er for sent,” siger Finn Larsen.

Finn Larsen vil deltage på konferencen sammen med formanden for DBU Lolland-Falster Gert Lundgaard, DGI Storstrømmens formand Henrik Holmer og formand for Aftenskolernes Samråd Lolland-Falster Flemming Von Würden Petersen. De vil give deres bud på, hvordan vi udvikler foreningslivet og faciliteterne.

Læs mere om konferencen og se programmet på kommunens hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Johan Vest
Teamleder i Staben for Kultur, Fritid og Borgerservice
Tlf. 24 93 16 92

Finn Larsen
Formand for Sportsråd Lolland
Tlf. 22 46 11 55

Tine Vinther ClausenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

23 34 15 34

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

'Nakskov 2030' ansætter programdirektør29.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I april måned blev Nakskov 2030 lanceret. Bag det ambitiøse udviklingsprojekt står Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden, som sammen har afsat 150 millioner kroner til initiativet, der de kommende år skal sende Lollands gamle købstad og industriby sikkert ind i fremtiden. Umiddelbart efter lanceringen blev stillingen som programdirektør for initiativet slået op, og efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt kan man nu præsentere Tim Jeppesen som programdirektør for Nakskov 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum