DI - Dansk Byggeri

Mangel på medarbejdere på Bornholm

Del

En rundspørge fra Dansk Industri viser, at næsten hver femte virksomhed på Bornholm forgæves har søgt efter en medarbejder i det seneste år. Det er et alvorligt problem, der bremser skabelsen af nye og varige arbejdspladser, som Bornholm har brug for.

Under coronakrisen måtte rigtig mange virksomheder fyre folk. Men knap er krisen ovre, før manglen på medarbejdere er udtalt igen. Bornholm er ikke så hårdt ramt som resten af landet. Men ifølge Dansk Industri (DI) kan udviklingen gå den forkerte vej – især i landkommuner som Bornholm.

- Det giver naturligvis grund til bekymring, når næsten hver femte virksomhed på Bornholm mangler arbejdskraft. Problemet løser ikke sig selv, og det kan hurtigt udvikle sig i den forkerte retning, hvis ikke vi allerede nu begynder at se på muligheder for at udvide arbejdsudbuddet, siger Jens Koefoed, formand DI Dansk Byggeri Bornholm.

Generelt for hele Danmark er det virksomheder i de store byer, som har færrest problemer med at finde faglærte. I landkommuner som Bornholm er der færre borgere i den arbejdsdygtige alder, og landkommunerne mister ifølge en analyse fra DI også i de kommende mange år borgere mellem 20 og 64 år.

- Efter coronakrisen spores der lige nu optimisme i rigtig mange brancher, og mange virksomheder på Bornholm har mulighed for at skabe solide og varige arbejdspladser. Det er noget, vi har brug for og som vil styrke lokalsamfundene overalt på øen. Derfor skal vi tiltrække mere arbejdskraft til Bornholm, hvilket vi skal løse både lokalt og med reformer fra Christiansborg, siger Jens Koefoed, formand DI Dansk Byggeri Bornholm.

Han opfordrer til politiske reformer, der eksempelvis kan skaffe flere danskere ind på erhvervsskolerne, give bedre muligheder for at hente international arbejdskraft eller på anden måde skaffe flere medarbejdere.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent Anders Hjorth Jensen, mail aje@di.dk, tlf. 2713 4989 eller Dansk Industris pressevagt på 3377 4500.

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri