Dansk Byggeri

Mange huse på Fyn har dårlige energimærker

Del

Ældre huse med utætte vinduer, dårlig isolering og et højt varmeforbrug er ikke et særsyn på Fyn. Flere end tre ud af fem enfamiliehuse har et dårligt energimærke. Det går ud over miljøet, for der er store mængder CO2 at spare, hvis husenes energimærker bliver forbedret med bare et enkelt trin, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

På Ærø har 1.036 enfamiliehuse et dårligt energimærke (D-G). Det svarer til 88 procent af alle energimærkede enfamiliehuse i kommunen. På Langeland gælder det for 77 procent af de energimærkede huse. I Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Assens, Nordfyns og Nyborg har mellem 65 og 67 procent af enfamiliehusene dårlige energimærker.

I Odense, Kerteminde og Middelfart er mellem 59 og 61 procent af enfamiliehusene i dårlig energimæssig stand.

- Desværre er rigtig mange boligejere tilbageholdende med at energirenovere. Isolering af lofter, gulve og mure, nye tætte vinduer og døre med videre er ellers et stort plus for både pengepungen og klimaet, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Meget at spare
Dansk Byggeris analyse viser, at hvis et enkelt gennemsnitshus på 140 kvadratmeter med energimærke G bliver forbedret et hop opad til F, vil man kunne reducere udledningen af CO2 med mellem et og fem ton hvert år, afhængig af hvordan huset bliver opvarmet.

- Som husejer kan man altså gøre en stor forskel for miljøet ved at energirenovere sin bolig. Samtidig er det en god investering. En analyse fra Copenhagen Economics viser, at en bedre energiklasse gør et hus på 100 kvadratmeter cirka 50.000 kr. mere værd. Oven i kommer de penge, man sparer på varme. Så der burde ikke være så stor tøven, siger Michael H. Nielsen.

En beregning fra analysen, lavet i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut, viser, at hvis alle enfamiliehuse i Danmark får rykket deres energimærke ét skridt op, fx fra energimærke D til C, vil man reducere udledningen af CO2 med 940.000 ton om året. Det svarer til omkring 3,3 procent af den reduktion af klimagasser, som Danmark mangler for at nå sit klimamål i 2030.

- En måde at gøre det mere attraktivt at energirenovere boligen kan være at ændre håndværkerfradraget, så den enkelte boligejer kan lægge fradrag fra flere år sammen og bruge dem på én gang til en større investering i klimavenlige forbedringer. Samtidig bør energimærkerne også moderniseres i takt med, at der bliver udviklet nye energivenlige løsninger, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

 
 
 

Kontakter

Direktør Michael H. Nielsen, mhn@danskbyggeri.dk, telefon 20 28 52 64
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum