Hummel

Målmænd uden hænder og markspillere med kun ét ben finder glæde og stolthed ved fodbold.

Del

"Du bliver rørt i hjertet, når du ser os spille fodbold!". Sådan fortæller lederen fra fodboldholdet Flying Star Amputees med rette i den korte dokumentar "The Impossible Team", der har premiere her på FN's Internationale Handicap dag. Filmen følger den forhenværende professionelle fodboldspiller Jonathan Richter's rejse til Sierra Leone i rollen som ny ambassadør for holdet, der består af ofre for borgerkrigen. Mange fik - som målmanden Ibrahim på billedet - lemmer amputeret af oprørssoldater, der brugte barbariske metoder for at skabe skræk og rædsel.

Ibrahim, målmand hos Flying Star Amputees
Ibrahim, målmand hos Flying Star Amputees

Det er non-profit organisationen FOOTBALL FOR A NEW TOMORROW (FANT) og hummel, der står bag dokumentarfilmen, der skal medvirke til at indsamle midler til handicappede i Sierra Leone.

Første besøg siden evakuering for 20 år siden

Jonathan Richter boede i Sierra Leone fra han var 7 til han var 10 år - men måtte sammen med familien evakueres på grund af borgerkrigen. Turen til Sierra Leone var Jonathans første besøg i landet siden evakueringen for mere end 20 år siden.

Når Jonathan sagde ja til hvervet som ambassadør for holdet, er det bla fordi han selv er amputeret. I 2009 blev han ramt af lynet under en kamp for FC Nordsjælland og fik efterfølgende sit ene ben sat af.

"Jeg har stor respekt for spillerne på holdet, der ikke alene kæmper med et alvorligt handicap, men også med helt basalt at klare hverdagen i et samfund som det Sierra Leon'ske, hvor man som handicappet oftest er overladt til at tigge på gaden. Jeg håber jeg med mit engagement kan være med til at skabe synlighed om handicappedes situation i landet - og helt konkret medvirke til at indsamle midler, der kan være med til at gøre en forskel i hverdagen for spillerne og deres familier" siger Jonathan Richter.

Fodbold giver værdighed og håb

"For spillerne på Flying Star Amputees er fodboldtræningen et ugentligt højdepunkt, der udover selvfølgelig at være sjovt også er med til at give selvtillid og sammenhold. Men alene dét at få råd til transport til og fra træning er en udfordring for spillerne - og derfor er målet med vores indsats at indsamle midler, der gør det muligt for spillerne at mødes og træne", fortæller Jonathan Richter.

I forbindelse med rejsen til Sierra Leone afholdt FANT og Jonathan Richter en workshop for spillere og trænere på holdet. Jonathan fortæller, "Jeg var glad for at jeg fik mulighed for at have en dialog med spillerne. Jeg fortalte min historie og om hvordan jeg kom videre. Det var vigtigt at få en snak om, hvordan dét at leve med et handicap ikke behøver at definere dig som person".

Håb om deltagelse i Karma Cup

Cecilie Hauerberg, der er daglig leder af FANT supplerer,

”Flying Stars Amputee spillerne kæmper for retten til at spille fodbold og for at bliver anerkendt som ligeværdige mennesker. Fodbolden giver spillerne en stemme, som de ikke tidligere har haft. Vi hjælper dem i kampen mod fordomme om handicappede og med at skubbe til de grundlæggende strukturer i samfundet, som står i vejen for inklusion.”   

"Vores store håb er at kunne invitere Flying Star Amputee holdet og andre amputee-hold med til den årlige fodboldturnering Karma-Cup, der afvikles her i december. Det vil være fantastisk for holdene at kunne dyste i turneringen og samtidig et vigtigt signal at sende på vegne af alle handicappede i landet", slutter Cecilie Hauerberg.

Cecilie Hauerberg er i Sierra Leone i disse uger og afholder netop på FN's Internationale handicapdag endnu en workshop sammen med de handicappede spillere.

Dokumentarfilmen kan ses via FANT's og hummel’s hjemmesider, på diverse sociale medier og vil også blive brugt ifht med foredrag og seminarer til støtte for holdet.

Nøgleord

Kontakter

Cecilie Hauerberg
Co-founder, FANT
Mobil: 31181523
Er pt i Sierra Leone og træffes bedst på: +232 76915037
Mail: cecilie@fant.dk

Ulrik Feldskov Juul
PR, Karma & Communication Manager, hummel
Mobil: 24822472
Mail: ufj@hummel.dk

Billeder

Ibrahim, målmand hos Flying Star Amputees
Ibrahim, målmand hos Flying Star Amputees
Download
Spillere på holdet har kun et ben. Målmænd én arm eller ingen hænder.
Spillere på holdet har kun et ben. Målmænd én arm eller ingen hænder.
Download
Markspiller fra Flying Star Amputees.
Markspiller fra Flying Star Amputees.
Download
Jonathan Richter (tv) og en af veteranerne fra holdet.
Jonathan Richter (tv) og en af veteranerne fra holdet.
Download
Flying Star Amputees træner på stranden. Ikke nemme forhold at spille i sand og på krykker.
Flying Star Amputees træner på stranden. Ikke nemme forhold at spille i sand og på krykker.
Download
Jonathan Richter afholder workshop for spillere fra Flying Star Amputees på FANT's kontor i Freetown.
Jonathan Richter afholder workshop for spillere fra Flying Star Amputees på FANT's kontor i Freetown.
Download
Tilbage i Sierra Leone efter 20 år leder Jonathan efter sit barndomshjem.
Tilbage i Sierra Leone efter 20 år leder Jonathan efter sit barndomshjem.
Download
Cecilie Hauerber, Co-Founder FANT, på træningsbane i Freetown, Sierra Leone.
Cecilie Hauerber, Co-Founder FANT, på træningsbane i Freetown, Sierra Leone.
Download

Links

Information om Hummel

Hummel
Hummel
Balticagade 20
8000 Aarhus C

https://hummel.dk

Om Football For A New Tomorrow (FANT)

FANT er en non-profit organisation, der sikrer muligheden for, at børn og unge i Sierra Leone kan dyrke idræt gennem oprettelse og vedligeholdelse af idrætsforeninger. I foreningerne udvikler FANT rollemodeller, der inspirerer og støtter børnene i hverdagen. Børnene skoles igennem foreningerne i demokratiske principper, som de kan få gavn af i mange forskelige aspekter. Desuden uddanner foreningerne børnene i menneskerettigheder, heriblandt pigers rettigheder, som på forskellige workshops diskuteres og undersøges. FANT skaber således idrætsforeninger, som er mere end blot foreninger – foreninger, som tager et socialt og menneskeligt ansvar i lokalområderne. FANT arbejder også for at integrere handicappede, der har svære kår i Sierra Leone, i organisationens aktiviteter.

https://fant.dk/

Om hummel

hummel er grundlagt i 1923 og et af verdens ældste sportsbrands. Virksomhedens kernemission er at gøre en positive forskel i verden med sport som omdrejningspunkt. hummel drives med afsæt i den særlige Company Karma filosofi og stræber mod at drive en profitabel forretning med en høj grad af social ansvarlighed. Hummel designer, producerer og markedsfører kvalitets sports- og fashionprodukter til både voksne og børn. hummel er privatejet og en del af Thornico Group.

 

Følg pressemeddelelser fra Hummel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hummel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum